Cu peste 40 de titluri propuse spre publicare, in domenii care merg de la literatura romana, memorialistica, literatura universala, stiinte socio-umane si carti practice, oferta Editurii Polirom pe luna februarie 2007 incearca sa raspunda unui comportament de lectura cit mai variat.

Scriitorul Nicolae Breban revine in atentia cititorilor cu cel de-al patrulea volum din Sensul vietii (Memorii).

In ceea ce priveste literatura romana tinara, Polirom propune trei noi titluri in colectia „Ego. Proza”: Sint o baba comunista de Dan Lungu, Lorgean de Jean Lorin Sterian si Cine adoarme ultimul de Bogdan Popescu.

Alti scritori romani care vor fi publicati in februarie sint: Petru Cimpoesu si Filip Florian, carora le vor fi reeditate romanele care i-au confirmat ca autori de valoare (Povestea Marelui Brigand, respectiv Degete mici). Scriitorul timisorean Daniel Vighi revine cu un nou roman: Cometa Bop-Hale.

Pe lista noutatilor se afla si cel de-al doilea tom din Septuaginta 4, un proiect realizat in cadrul Colegiului Noua Europa sub patronajul lui Andrei Plesu (coordonatori: Cristian Badilita, Francisca Baltaceanu, Monica Brosteanu, in colaborare cu pr. Ioan-Florin Florescu). Noul volum contine cartile: Iov, Intelepciunea lui Solomon, Intelepciunea lui Iisus Sirah si Psalmii lui Solomon.

In zona eseistica, semnalam doua noi aparitii in „Plural”, prima colectie editata de Polirom: Mihail Neamtu, Gramatica Ortodoxiei. Traditia dupa modernitate si Intelectualii in cimpul puterii. Morfologii si traiectorii sociale de Mihai Dinu Gheorghiu.

In ceea ce priveste traducerile din literatura universala, februarie 2007 este luna in care va debuta seria de autor „John Fowles”, cu romanele Copacul si Colectionarul. Tot un debut este si includerea in lista autorilor Polirom a lui Lee Martin cu O vara fara de sfirsit, roman finalist la Premiul Pulitzer in 2006.

Mult-asteptatul roman Bintuitii de Chuck Palahniuk (autorul celebrului Fight Club), noi romane semnate de John Cheever (Bullet Park), Kazuo Ishiguro (Amintirea palida a muntilor), Mika Waltari (Secretul imparatiei), Alexander McCall Smith (O lectie de morala pentru fete frumoase) sau Moby Dick-ul lui Herman Melville intr-o editie de lux - acestea sint doar citeva dintre noutatile pe care vi le propune „Biblioteca Polirom” in luna urmatoare.

In colectia „Chic”, noutatea lunii februarie o constituie romanul Divortul in inalta societate de Plum Sykes, o alta creatie haute couture din lumea newyorkeza, intr-o poveste spusa cu un umor fara menajamente.

Celor sapte carti traduse pina acum in „Thriller” li se va adauga in februarie Sfera de Michael Crichton, un roman ecranizat, cu Sharon Stone si Dustin Hoffman in rolurile principale.

Aproape jumatate din oferta Polirom pe luna februarie este dedicata noutatilor din zona stiintelor socio-umane. Lucrari din domeniile: istorie (Biserica Ortodoxa Romana, stat si societate in anii ’30 de Mirel Banica), psihologie (Tratat de psihologie organizational-manageriala. Volumul al II-lea de Mielu Zlate), sociologie (In numele statului de James C.

Scott), stiinte politiceFundamentele politicii. Volumul al II-lea: Rationalitate si actiune colectiva de Adrian Miroiu), relatii internationale (Securitatea si relatiile internationale de Edward A. Kolodziej) sau asistenta sociala vor vedea lumina tiparului in februarie 2007.