Preturile apartamentelor din blocurile construite inainte de 1989 vor continua sa creasca si in 2007. Piata se va calma dupa finalizarea noilor proiecte rezidentiale.

Analistii companiilor de consultanta imobiliara sustin ca cererea de locuinte face ca preturile apartamentelor sa nu scada nici in acest an. De aceeasi parere sint si agentii imobiliari, care vad si in 2007 o crestere cu 5-7% a preturilor la locuinte, in special la cele din zonele centrale, informeaza NewsIn. „Preturile vor continua sa creasca.

Cel putin aceasta este tendinta pietei si asta din cauza ca, in prezent, oferta este mult mai mica decit cererea. Vad, totusi, o calmare a pietei si, totodata, o stagnare a preturilor cel mai probabil in doi-trei ani, atunci cind cele mai multe proiecte rezidentiale vor fi finalizate“, a declarat pentru NewsIn Andrei Botis, reprezentantul agentiei imobiliare Property Partners.

Acesta mai spune ca cererea cea mai mare pentru cumpararea apartamentelor vine din partea persoanelor cu venituri medii.

Cererea mare este pe segmentul apartamentelor mai ieftine, cu una sau cu doua camere. „Exista cerere mare de apartamente atit in centru, cit si catre zonele periferice, iar tranzactiile se fac in functie de bugetul cumparatorului.

Integral in Cotidianul