Il cunosc de ani de zile pe dl. Radu Stroe si niciodata pana azi nu am realizat ca el nu este om politic, ci un veritabil activist pentru drepturile omului, acoperit sub masca de sef al protocolului de stat. Si pe Elena Udrea am urmarit-o cu interes si o credeam o femeie frumoasa intretinuta de un barbat bogat, nu o femeie muncitoare care isi tine casa din onorariile ei de avocat.

Lavinia Sandru as fi spus ca e o fata de la circ folosita ca portavoce de unii barbati politici, dar vad ca zac in ea nebanuite resurse de luptatoare contra coruptiei.

As zice ca si pe domnii Voiculescu si Patriciu ii stiu de ceva timp, si uite, n-as fi banuit ca sunt melomani, ba chiar ca merg impreuna la concerte, daca e sa dam crezare domnului Voiculescu! Ce sa mai vorbesc de unii colegi de-ai mei, ziaristi, care pareau cu totul de nestapanit in tineretea noastra (m-am facut politolog numai ca sa ma deosebesc de ei, ca nu mai suportam atata dezordine

intelectuala radicala) si care azi sunt ca intorsi cu arcul pe la diverse televiziuni, cum as fi putut sa banuiesc cat spirit de disciplina si cata loialitate fata de patroni zac in baietii astia! Uitam cazul Macovei, care e cel mai tare! Nu pot sa cred ca persoana asta, pe care am cunoscut-o la Consiliul Europei si pe urma la Comisie, ne-a pacalit ea pe toti ca e o luptatoare pentru drepturile

omului, care apara pe gratis pe tot felul de nenorociti, cand in realitate nu voia decat sa ne asculte telefoanele si sa ne citeasca operatiunile bancare, ca sa ne inchida in inchisorile ei rau-famate si pe urma nici sa nu ne amnistieze, cum vrea dl Meir? Hotarat, nu ma pricep la oameni!

Dar parca la tari ma pricep? Am umplut presa internationala cu citatul elocvent ca, „fara Uniunea Europeana, Romania ar fi ajuns ca Bielorusia”. Inteleg acum ca, fara sa stiu, il contraziceam pe primul nostru ministru, care crede ca, in pofida UE, am ajuns totusi ca in Bielorusia! Cum naiba s-or simti cei de prin Bielorusia cand aud una ca asta? Cred ca dl.

Lukasenko ar trebui sa faca un clip si sa-l ruleze non-stop pe la televiziune, ca are spatiu berechet, dat fiind ca acolo nu se tin talk-show-uri in care-l poti critica pe seful statului si ai ca atare mult timp de emisie disponibil. In felul asta scapam de migrantii din Bielorusia si impuscam doi iepuri.

Nici cu simturile nu stau prea bine. Altfel nu as fi auzit-o pe o doamna din societatea civila povestindu-mi in ianuarie 2005 cum a refuzat un post de secretar de stat in Ministerul Justitiei pe care nu i-l oferise nimeni sau pe o alta care spunea cand plecase dintr-un post inalt ca nu mai vrea alta functie publica, pe cand ii vazusem aplicatia la alta.

Cum vad azi spumele la gura pe care le fac respectivele cand vine vorba de ministrul Justitiei, care le-a luat pe cuvant si nu le-a dat functiile cu pricina, regret ca nu le-am intrebat la momentul respectiv cum vine asta, ca atunci m-as fi lamurit daca am avut sau nu halucinatii! Imi dau seama deci, daca pe mine ma insala simturile in halul asta, cam cum se simt telespectatorii in actuala

campanie pentru drepturile omului, care s-a transformat in apararea drepturilor ministrilor de a vorbi la telefon cu baieti care aranjeaza licitatii.

Pe cuvant, cand vad cat civism se revarsa zilele astea din unele personaje pe care le stiu de mult, imi vine sa le propun sa facem schimb de locuri, daca sunt asa de mancati de dorinta dezinteresata de a face bine, sa ne ia locul noua, in societatea civila, unde nu te alegi cu nimic, dar e simpatic, parca ai fi toata viata intr-o tabara studenteasca si ai trai din bursa, ii lasam pe ei sa lupte

cu coruptia si cu poluarea deopotriva, sa ia toate locurile la concert, ba chiar si la circ, iar noi sa ne dam la o parte! Am deschis de azi o lista de schimburi de situatii si o tin la dispozitia tuturor celor interesati, cine vrea sa schimbe cetatenia romana pe cea bielorusa, protocolul de stat pe lupta anticoruptie si consiliile de administratie pe apararea drepturilor omului!

Daca vrea cineva sa-si doneze Jeepul sa ducem faina la bolnavi, si asta primesc, stiu vreo doua spitale de boli cronice la care nu mai poti intra cu Dacia de cand a cazut zapada. Asteptam Parlamentul!