Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit patru oferte pentru achizitionarea pachetului de actiuni reprezentand 69,93% din capitalul social al institutului INAV Bucuresti, urmand sa anunte ulterior care sunt ofertantii care s-au calificat in urmatoarea etapa, se arata intr-un comunicat al autoritatii.

Cei patru ofertanti interesati sa achizitioneze pachetul majoritar de actiuni a INAV sunt consortiul format din Iarom si Giar Bucuresti, consortiul format din Impuls Company si Flore Lica, consortiul format din ERRE 2 International si Asociatia Salariatilor si membrilor conducerii INAV si de societatea Ima Metav.

Metoda de privatizare a institutului este negocierea cu selectie pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia oferta tehnica va detine o pondere de 60%.

Pentru a putea participa la negociere, ofertantii trebuie sa indeplineasca o serie de conditii printre care experienta in domeniul cercetarii-dezvoltarii, bonitate financiara si capacitate de a prelua o noua afacere.

INAV Bucuresti a fost lansata la privatizare in data de 22 decembrie 2006 si are ca principala activitate cercetare - dezvoltare in stiinte fizice si naturale. Structura actionariatului este formata din: AVAS - 69,93%, ERRE 2 International - 30,0% si Hreniuc Ilie - 0,07%.