Imigrantii sunt considerati de angajatorii britanici mai muncitori, avand o calificare superioara fiind in acelasi timp “mai de incredere”, releva un studiu realizat de Institute of Directors, citat de Financial Times.

Astfel, angajatorii chestionati au declarat ca imigrantii depasesc cu mult performantele muncitorilor indigeni, fiind mai productivi si mai de incredere. Mai mult, raspunsurile au aratat ca muncitorii imigranti isi iau concediu de sanatate mult mai rar decat cei britanici.

Muncitorii britanicii nu au reusit sa-i surclaseze pe cei veniti din alte state la nici unul din criteriile studiului.

Raspunsuri favorabile imigrantilor au fost date de 61% dintre cei chestionati, numai 16% din total recunoscand ca prefera sa angajeze straini numai pentru ca acestia accepta salarii mai mici.

Raportul a fost facut public la scurt timp dupa ce liderul Partidului Conservator, David Cameron a tinut un discurs in care avertiza asupra presiunii pe care imigrantii o exercita asupra serviciile publice.

Cu toate acestea, majoritatea angajatorilor apreciaza ca activitatea muncitorilor straini a adus o contributie pozitiva economiei britanice, sustinand incurajarea acesteia.