Daca ati crezut cumva ca selectia nationala a concursului Eurovision din acest an se va desfasura fara cantec sau samanta de scandal, v-ati inselat! De aceasta data marul discordiei il constituie piesa “Dracula, My Love”, compusa de Marius Moga, una din marile favorite la Eurovisionul de anul acesta, banuita de plagiat. Dar sa vedem ce spun oamenii de muzica...

Marius Moga participa la Eurovision cu trei piese. Cea mai “grea” dintre ele e cea interpretata de Andra si Simplu, intitulata “Dracula, My Love”.

Zilele trecute, au sosit pe adresa redactiei mai multe reactii din partea cititorilor “Libertatii”, care sesizau asemanarea izbitoare dintre piesa “micului Mozart”, asa cum e alintat Moga de industria muzicala, si cea a suedezilor de la E-Type, “When Religion Comes to Town”.

Pentru ca nu ne-am propus sa ne erijam in critici muzicali sau judecatori intr-un concurs atat de important cum este Eurovision, am preferat sa dam cuvantul adevaratilor profesionisti ai muzicii. Cei cu care am discutat au dat urmatorul verdict: “furt”.

Ionel Tudor (compozitor): “Tot refrenul e copiat nota cu nota! Nu se poate asa ceva!”

Cornel Fugaru (compozitor): “Piesa este copiata unu la unu si trebuie retrasa din concurs! El a luat introducerea piesei originale si a facut-o refren! E izbitor, a copiat fara pic de obraz! Acest "compozitor" este de o obraznicie rarisima!”

Catalin Crisan (interpret): “E aceeasi piesa, frumoasa, interesanta si "competitiva". Felicitari celor care au avut timp sa caute melodii pe Internet, dupa care sa "compuna".”

Gabriel Cotabita (cantautor): “Cam nasol. "Tema de recunoastere" este aceeasi, chiar daca la E-Type e instrumentala si la Andra e vocala! Pot aparea discutii majore de plagiat. Trebuie sesizati organizatorii.”

Integral in Libertatea