Presedintele Traian Basescu, aflat intr-o vizita la Bruxelles pentru prima data dupa aderarea Romaniei la UE, va tine miercuri un discurs in fata Parlamentului European, la ora 16.00, ora Romaniei.

Seful statului va exprima pozitia Romaniei cu privire la principalele elemente ale programului Presedintiei germane.

Cu o zi inaintea alocutiunii in fata europarlamentarilor, Basescu l-a avertizat, intr-un interviu la TVR, pe premierul Calin Popescu Tariceanu:

"Vedem ca din pacate sunt partide si oameni politici atat de slabi care transfera disputele politice interne in exterior. Eu n-am facut-o si n-am sa o fac. Dar daca se vor ridica in discutie probleme interne, cei care le-au ridicat sa nu-si faca iluzii cu nu voi da in PE informatii corecte despre sistemul de interese economice care e in spatele unor decizii politice.

Voi vorbi si despre politica dusa in minciuna, fie ca intervii pentru prieteni la Parchet, sau ca minti ca nu primesti informatii si le primesti".

Presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, nu este ingrijorat de situatia politica din Romania. El a declarat, marti, dupa intalnirea cu Traian Basescu, ca ceea ce se intampla la Bucuresti reprezinta "turbulente normale intr-o democratie".