Romancierul si producatorul american Sidney Sheldon, premiat cu Oscar pentru cel mai bun scenariu in 1948, a incetat din viata, marti, la varsta de 89 de ani, a anuntat purtatorul sau de cuvant, citat de presa internationala.

A murit din cauza unor complicatii ale pneumoniei de care suferea.

Pe numele sau adevarat Sidney Schechtel, si-a vandut prima creatie la varsta de 10 ani. Era un poem pe care a obtinut 10 dolari.

A inceput sa lucreze pentru industria de cinema in anii `30. A scris scenarii de film jucate la Hollywood inainte de a scrie romane.

A devenit cunoscut in intreaga lume datorita cartilor "Master of the Game" (1982), "The Other Side of Midnight" (1973) si "Rage of Angels" (1980), "If Tomorrow Comes".

A obtinut Oscarul pentru scenariul comediei "Doua surori traind in pace" cu Cary Grant, Myrna Loy et Shirley Temple.

Intre productiile sale de televiziune cele mai cunoscute sunt "I Dream of Jeannie" (1965-1970) si "The Patty Duke Show" (1963-1966).

Intr-un interviu acordat in urma cu cativa ani, Sheldon explica:

"Am incercat sa-mi scriu cartile astfel incat cititorul sa nu le poata lasa din mana. Le-am construit asa incat cand acesta ajunge la finalul unui capitol, sa nu aiba de ales decat sa citeasca inca un capitol. Este precum tehnica unui serial de sambata dupa-amiaza".

Scenarist, producator, regizor si actor, Sheldon era nascut in 11 februarie 1917 in SUA.