La Muzeul Municipiului Bucuresti s-a deschis miercuri expozitia "Luchino Visconti - 100 de ani". Expozitia este dedicata cunoscutului regizor Luchino Visconti, care prin filmele sale, a influentat cinematograful si teatrul italian.

Expozitia cuprinde: fotografii, rochii de bal si bijuterii. Au fost selectionate o suta de fotografii realizate in diferite momente din viata publica si privata a lui Luchino Visconti. Imaginile din copilarie, care descriu mediul familial, se alterneaza cu cele din filme.

(...) Fiecare din cele o suta de imagini prezinta un an din viata lui Visconti, insa fara a fi ordonate cronologic.

Expozitia include si doua rochii realizate dupa modelul vesmintelor de la jumatatea secolului al XIX-lea, din colectia casei de moda ANNAMODE 68, ce realizeaza costumatia pentru cele mai importante filme italiene si straine(...).

La acestea se adauga cateva bijuterii originale renumite, utilizate in filmele lui Visconti, informeaza site-ul Institutului Italian de Cultura.

Evenimentul "Luchino Visconti - 100 de ani" este dedicat unuia dintre cei mai importanti reprezentanti ai culturii italiene, regizorul filmelor "Bellissima" ("Cea mai frumoasa", 1951), "Le notti bianche" ("Nopti albe", 1957), "Rocco e i suoi fratelli" ("Rocco si fratii sai", 1960), "Il Gattopardo" ("Ghepardul", 1963) si al celebrei pelicule "Morte a Venezia" ("Moarte la Venetia", 1971).