Patrulaterul Negru nu vrea, de fapt, nici un referendum. Stie ca acolo, visul suspendarii lui Basescu se va incheia brutal. Cu 60% cota de incredere, Basescu poate dormi linistit. Asa ca Patrulaterul Negru isi stoarce acum creierii: ce motiv sa gaseasca impotriva unui referendum? Voiculescu ne insulta, din nou, inteligenta. Zice: am auzit eu ca Basescu insusi vrea sa fie suspendat. Prin urmare noi, pecistii, nu-i vom intra in diabolicul sau joc.

Ce nu e clar? Mai intai Basescu s-a inteles cu PSD sa initieze procedurile de suspendare. Apoi, a dat fuga la liberali, sa-i convinga sa voteze cot la cot cu PSD, PRM si PC modificarea legii referendumului. Cum ati aflat deja din obsedantele emisiuni de la televiziunile oligarhilor, dupa legea in vigoare merge mai greu. Trebuie jumatate din numarul celor cu drept de vot.

Asa ca Basescu a simtit nevoia sa-si faca suspendarea mai usoara, cerind majoritate din votul celor prezenti.

Daca pare putin ilogic, vorbiti cu domnul Voiculescu. Va explica el de ce e periculos sa intrebam poporul daca doreste suspendarea lui Basescu. Delirul a atins cote maxime. Sistemul paralel, sistemul-anti Basescu reinventeaza lumea in care traim. Si PSD are ceva dificultati sa gaseasca motive de suspendare. Unele l-ar putea face pe Basescu mai popular decat e.

Cat despre referendum, Doamne pazeste. Un esec la urne si PSD nu s-ar mai aduna de pe jos inca doua cicluri electorale.

Bine, daca referendum nu, atunci ce? Unde bate Patrulaterul Negru? Noua Alianta PNL-PSD-PC-PRM executa doar o demonstratie de forta. Vrea sa arate ca poate guverna si fara PD. Daca va obtine suspendarea in Parlament, Patrulaterului Negru ii va fi suficient sa lanseze teoria “presedintelui suspendat” pentru a tine apoi predica presedintelui ilegitim.

Patrulaterul Negru are la dispozitie un urias aparat media, cu un singur subiect pe agenda: Basescu. Tocat de sus pana jos, de dimineata pana seara. Din inclestarea PD-PNL, Basescu-Tariceanu, tot ne-am ales cu ceva. Pana si ultimul novice intr-ale politicii poate spune azi cine cu cine joaca.

Poate arata cu degetul taberele, poate identifica harta intereselor economice si poate judeca singur de partea cui se aseaza.

De ieri, totul e oficial. Alianta a murit. Premierul Tariceanu s-a aratat gata sa guverneze la vedere cu sprijinul PSD, PC, la nevoie chiar si cu PRM. Nu i-a numit, dar s-a laudat cu “un evantai de solutii”. De fapt, sunt doar cateva. Putem banui ca lipseste solutia PD sau PLD. Tariceanu alege solutia marilor compromisuri de dragul oligarhilor. Bun sau rau, a ales definitiv un sistem.

Voi aveti capacitatea sa judecati si sa va raspundeti onest: cine s-a opus reformelor din justitie, cine a trantit Agentia de Ingeritate ferind averile de control, de dragul cui a incercat Tariceanu sa intervina la Parchet si de ce, pe cine supara o justitie incontrolabila, cine cauta sa o elimine pe Macovei din Guvern, ce nevoie are Voiculescu de Tariceanu in afacerile sale cu energie si cum se face ca pe toti papusarii de mai sus ii gasim intr-o armonie suspecta.

Un singur lucru ignora cei care astazi dirijeaza marile teme publice: subestimeaza inteligenta cetatenilor si capacitatea lor de intelegere. Natia permite, pina la un punct. Inghite multe cu o resemnare pe care o stim de pe vremea guvernului Nastase, cind tot poporul isi varase capul intre urechi. Insa natia vede multe, pricepe si mai multe.

Toate temele anti-Basescu au un handicap: sunt lansate de oameni putin credibili, prin trompetele lui Vantu, Patriciu, Voiculescu sau PSD, urmarit de un card de dosare penale. Cum se face ca tocmai acesti oameni il vor mort? Si mai ales, de ce?