Dupa discutii care au durat mai bine de doua luni, iar la inceputul lunii decembrie pareau aproape finalizate, consortiul Dubai International Capital a facut miercuri seara un anunt surprinzator: "Inchidem negocierile privind preluarea echipei de fotbal FC Liverpool".

Investitorii din Dubai erau gata sa ofere o suma de peste 600 de milioane de euro, suma care acoperea datoriile clubului englez (aproximativ 200 demilioane de euro), dar si construirea unui nou stadion. Negocierile erau atit de avansate, incit in decembrie cotidianul L'Equipe a publicat si un posibil amplasament al noii arene!

Decizia consortiului arab este una "nervoasa', scriu jurnalistii britanici. Presedintele DIC, Seicul Mohamed bin Rashid al Maktum a fost deranjat de timpul suplimentar de gindire pe care Liverpool l-a solicitat in ultimele zile. De fapt, oficialii englezi aveau pe masa o alta oferta, de la miliardarul american George Gillet.

"Suntem dezamagiti, dar mergem mai departe. Facusem o oferta clara si corecta tuturor, iar actionarilor le oferisem un pret excelent", se scrie in comunicatul Dubai International Capital.