William Henry Gates III, cel mai bogat om din lume, a venit miercuri seara in Romania. Nu a intrebat de Dracula si nici nu a spus ca a auzit numai lucruri minunate despre Nadia Comaneci si Gica Hagi, ci a trecut direct la afaceri. Usor stanjenit de vanzoleala din jurul sau, Gates a inaugurat Centrul Global de Suport Tehnic al Microsoft si a lansat noul sistem de operare Windows Vista.

Afaceristul si-a facut treaba, in vreme ce autoritatile l-au imbratisat cu laude si aprecieri excesive.

Desi cablurile electrice din centrul Bucurestiului erau ornate cu reclama Microsoft si plecaciunile balcanice la adresa omului de afaceri nu au lipsit, americanul a parcurs drumul de la aeroport la hotel intr-un VAN Crysler fara girofaruri sau paza si a oprit la fiecare semafor.

A ajuns la sediul Centrul Global de Suport Tehnic al Microsoft, a vorbit despre compania sa, despre romani si i-a ascultat pe presedintele si premierul tarii, veniti in intampinarea omului de afaceri cu laude si decoratii.

Gates, decorat de Basescu
Foto: HotNews.ro

Gates asteapta cuminte sa lanseze Vista

La inceputul conferintei de presa de joi, Bill Gates a parut putin timorat intre presedintele Basescu si premierul Tariceanu. Cu grimase care indicau mai degraba confuzie si usoara jena de prezenta a numerosi oameni, Gates astepta, cuminte, sa i se dea cuvantul.

Paula Apreutesei, strategul de afaceri al Microsoft in Romania, i-a calmat pe cei peste 150 de ziaristi prezenti la conferinta de presa si i-a convins sa se aseze in scaune pentru discursul lui Gates. Dupa care i-a prezentat pe cei aflati in fata presei: sefi din cadrul corporatiei Microstoft si oficialii statului.

Imbracat intr-un costum maro, cu cravata bej cu modele albastre, Gates si-a facut intrarea in scena vorbind despre Microsoft-Europa, Microsoft-Romania, Microsoft -dezvoltare, Microsoft-etc.

Cu vocea sa nazala si o atitudinea de intelectual obisnuit sa vorbeasca minute intregi despre nimic, sa gesticuleze si sa aduca in discutie adevarurile general valabile, spre exemplu, cat de importanta este tehnologia pentru viata oamenilor, Gates si-a prezentat si produsele. Microsoft are acum, in Romania, Centru Global de Suport Tehnic si Windows Vista 2007, proaspat lansat.

Reporteri asteptandu-l pe Bill Gates
Foto: HotNews.ro

Tariceanu si Basescu - Microsoftofili

Dupa scurta sa expunere, Gates a primit urari de bun venit, complimente si laude din partea conducatorilor tarii. Traian Basescu a scos din tolba cuvintele mari: „om simbol, un simbol pentru munca progres educatie, munca si lege, responsabilitate sociala”.

Traian Basescu a mai spus ca afaceristul este o persoana „care isi dedica viata muncii, creativitatii si respectarii legii”.

„O alta valoare pe care o recunoastem este responsabilitatea sociala; putini oameni ar face ce a facut Bill Gates prin infiintarea fundatiei Bill si Melinda Gates. Fundatia Bill si Melinda Gates distribuie sprijin plecand de la premisa ca o parte din avere trebuie reintoarsa societatii”, a mai spus Basescu.

"Ma uitam la programul lui Bill din aceasta dimineata si trebuie sa va spun ca este departe de programul unui om despre care se spune ca este cel mai bogat din lume. Are un program pe minute, ti-ai putea imagina, dupa ce vezi topul Forbes, ca Bill Gates sta pe o insula si da telefoane dimineata sa vada ce program de distractie poate fi organizat", a spus Traian Basescu.

In urma acestui discurs, Basescu l-a decorat pe programator cu Steaua Romaniei cu grad de Comandor. Ropotul de aplauze al celor prezenti in sala a fost urmat de un nou discurs al lui Gates. Apoi alte aplauze. Adevaruri banal de simple, de la omul care a pornit cea mai mare afacere a lumii intr-un garaj.