AVAS a lansat oferta de vanzare, a pachetului reprezentand 70,11% din actiunile INTEC S.A. Bucuresti. Acesta este cel de-al cincilea institut de cercetare lansat la privatizare in 2007, avand in vedere obiectivul AVAS pentru acest an, respectiv publicarea ofertelor de vanzare de actiuni ale institutelor de cercetare din portofoliul institutiei pana la 1 august.

INTEC S.A. Bucuresti (Institutul Tehnologic pentru Turnatorii, Deformari Plastice si Tratamente Termice) activeaza in domeniul cercetarii si dezvoltarii in stiinte fizice si naturale. Actionarii societatii sunt AVAS cu 70,11%, Aris Consult Invest S.R.L. cu 29,52% si fostul director al institutiei Dan Codescu cu 0,37%.

Metoda de privatizare a INTEC S.A. Bucuresti, stabilita in conformitate cu prevederile H.G. 2.193/2004, este negocierea pe baza de oferte tehnice.

Potrivit AVAS, aceasta metoda de privatizare, in cadrul careia oferta tehnica va detine o pondere de 60%, va proteja institutele de cercetare la momentul trecerii lor in proprietate privata, astfel incat ele sa nu devina tinta unor investitori care vor sa faca alt tip de afacere decat cea de cercetare - dezvoltare.

Pentru a putea participa la negociere, ofertantii trebuie sa prezinte dovada indeplinirii cumulative a urmatoarelor criterii de precalificare:

1. inexistenta sanctiunilor penale pentru savarsirea urmatoarelor fapte: gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita sau alte contraventii si infractiuni prevazute in Legea nr.

11/1991 privind combaterea concurentei neloiale, cu modificarile si completarile ulterioare - criteriu eliminatoriu;

2. experienta in domeniul cercetarii-dezvoltarii pentru ramura de stiinta a societatii comerciale de cercetare - dezvoltare sau pentru o ramura inrudita.

3. bonitate financiara si capacitate de a prelua o noua afacere.

Documentele care atesta indeplinirea criteriilor de precalificare si modalitatea de evaluare a acestora sunt prezentate in "Regulamentul - cadru de organizare si desfasurare a sedintei de precalificare la negocierile/licitatiile organizate de catre A.V.A.S.

in vederea vanzarii actiunilor detinute la societatile comerciale cu capital majoritar de stat care au ca obiect principal de activitate cercetarea - dezvoltarea", care se va pune la dispozitie gratuit potentialilor investitori.

Data limita pentru depunerea documentelor de precalificare si de participare, impreuna cu ofertele finale, este 15.03.2007, ora 12,00. Documentele de precalificare se vor deschide la data de 15.03.2007, ora 13,00 in prezenta tuturor potentialilor cumparatori.