Investitiile Raiffeisen Asset Management (RAM) pe pietele straine au ajuns la sfarsitul anului 2006 la aproximativ cinci milioane de euro si au vizat tarile emergente, se arata intr-un comunicat al companiei. Randamentele anuale ale acestor tari au fost cuprinse intre 18 si 38%.

Riscurile investitionale ale tarilor emergente s-au redus in ultimii ani, cele mai multe dintre aceste tari fiind notate de catre agentiile de rating in categoria „investment grade”, cu una sau mai multe trepte peste calificativul pe care Romania l-a dobandit pentru prima oara in 2005.

Plasamentele Raiffeisen Asset Management pe piete straine au vizat fonduri de actiuni, adica instrumente diversificate care au in portofoliu peste 60 emitenti si care au obtinut in ultimii ani performante peste media pietelor in care au investit.

La sfarsitul anului 2006, ponderea investitiilor straine in activele fondurilor administrate de companie era de aproximativ 29% pentru Raiffeisen Prosper si de aprox 9% Raiffeisen Benefit.

Printre companiile care detin ponderi importante in portofoliu Raiffeisen Asset Management se numara Samsung Electronics, China Mobile, Lukoil, Gazprom, Sberbank, OTP Bank, CEZ.

Raiffeisen Asset Management, compania de administrare a investitiilor a grupului Raiffeisen in Romania, a fost infiintata in decembrie 2005 si a lansat in iunie 2006 primele doua fonduri de investitii.

Activele celor doua fonduri erau la inceputul acestui an de 79 milioane de lei, fata de 17,6 milioane de lei, cat a reprezentat investitia initiala a Raiffeisen Bank.