Asociatia Consumatorilor de Media protesteaza fata de faptul ca Pro TV a difuzat stiri despre Gigi Becali bazate pe aranjamente financiare de culise, nu pe criteriul interesului public, se arata intr-un comunicat al asociatiei. Reactia este urmarea dezvaluirilor facute, recent, de Gigi Becali in cadrul unei emisiuni televizate.

Conform Gazetei Sporturilor, patronul clubului Steaua a explicat ca este vorba de o compensare in trei: Steaua-Marriott-ProTV.

"O firma care colabora cu ProTV-ul avea o datorie fata de Steaua din drepturile TV. Eu trebuia sa platesc catre Marriott, unde aveam sediul, iar Marriott ii dadea reclama ProTV-ului. N-au mai primit banii si a fost o compensare in trei".

In replica, Asociatia Consumatorilor de Media sustine ca este inacceptabil ca intr-un jurnal Pro TV sa fie difuzate 4-5 stiri despre Becali pe motiv ca televiziunea din Pache Protopescu are datorii fata de latifundiarul din Pipera:

„Este inadmisibil sa existe un sistem prin care magnati, cum este Gigi

Becali, pot plati televiziuni, ca sa se laude la stiri cu vila proaspat-cumparata sau ca sa le fie difuzate spusele, fie ca sunt interesante sau nu”.

Asociatia se declara impotriva oricaror forme prin care criteriul interesului public este inlocuit de aranjamente financiare de culise.

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Pro TV au declarat ca nu exista nici un contract al televiziunii cu Gigi Becali:" Nu am avut si nici nu avem vreun contract cu Gigi Becali si nici nu suntem agentia de PR a nimanui".