Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a numit vineri pe Dorin Marian, fostul consilier al presedintelui Emil Constantinescu, in functie de secretar de stat in cadrul Cancelariei. Dupa mandatul la Cotroceni, Marian a devenit consilier in cadrul Rompetrol Group, iar in ultimii doi ani a fost vicepresedinte si actionar al companiei de consultantza ICAR Business Research SRL.

El va indeplini sarcinile de prim-consilier al premierului si va coordona departamentele din subordinea directa a acestuia.

Dorin Marian a fost consilier al lui Constantinescu in perioada 1996-2000 si sef al Administratiei Prezidentiale timp de sase luni, in 2000. In acelasi an, el a fost si director al campaniei electorale al formatiunii CDR 2000.

In 2001 a devenit consilier pentru dezvoltarea afacerilor la Rompetrol Group, avand activitati in domeniul dezvoltarii companiei in Sudan. Dupa atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, compania a decis retragerea, din motive de securitate, din acea tara.

Este inginer geolog, dar a absolvit un master in stiinte politice la Jackson State University in 1995 si Colegiul National de Aparare in 1997.

Ultimele pozitii publice ale lui Dorin Marian au fost in toamna anului 2005, cand a recunoscut ca a inregistrat, in 1999, o convorbire cu ministrul de atunci al Transporturilor, Traian Basescu.

In Cancelaria primului ministru existau, pana acum, 13 secretari de stat, 20 de consilieri de stat si 16 consilieri personali.