Premierul Tariceanu si-a schimbat in ultima perioada atitudinea, comportamentul, limbajul si mai ales strategia politica, devenind in mod evident dintr-un om politic sovaitor, un sef de partid puternic si agresiv.

Aceasta schimbare se datoreaza, potrivit informatiilor noastre, faptului ca pentru Tariceanu si PNL lucreaza, de cateva saptamani, cu unul dintre cei mai apreciati strategi ai republicanilor din SUA, Arthur J. Finkelstein, dar si fostul strateg al campaniei PSD si a lui Adrian Nastase, Tal Silberstein, in parteneriat cu Dan Andronic si cu un alt american specialist in imagine, Gil Birger.

Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a confirmat, pentru "Romania libera", prezenta in staff-ul liberalilor a americanului Arthur J. Finkelstein, fostul strateg al presedintilor americani Reagan si Nixon.

"Publicul prefera mai degraba un corupt decat un idiot"

Imediat dupa congresul din ianuarie, cand conducerea partidului a fost preluata de nucleul taliban al PNL, in jurul lui Tariceanu s-a constituit un grup de strategie si comunicare, format, pe de o parte, din colaboratorii apropiati si chiar prietenii premierului plus vicepresedintii Crin Antonescu, Norica Nicolai si Ludovic Orban, si, pe de alta parte, din specialisti in analiza si strategie politica si comunicare, angajati cu contract.

Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, managerul de campanie al partidului, ne-a declarat ca liberalii au un strateg politic din America, Arthur J. Finkelstein. "Am avut deja prima reuniune cu el pe analiza strategica", ne-a declarat Ludovic Orban.

Arthur J. Finkelstein este un strateg politic din cercurile republicanilor, care a lucrat, printre altii, pentru presedintii SUA Ronald Reagan si Richard Nixon. De asemenea, Finkelstein a fost activ in politica din Israel, lucrand pentru campania lui Benjamin Netanyahu si ca sfatuitor al premierului Sharon.

Conform cotidianului israelian "Haaretz", Finkelstein ar fi declarat, in calitatea sa de strateg al lui Sharon, ca "publicul prefera mai degraba un corupt decat un idiot".

Specialisti

...Arthur J. Finkelstein...

in managementul crizelor de imagine

In paralel cu strategul republicanilor angajat de PNL, pentru Tariceanu lucreaza si o echipa de consultanti care a lucrat si pentru campania prezidentiala a lui Adrian Nastase, sub conducerea lui Dan Andronic si a lui Tal Silberstein.

Anul trecut, Dan Andronic si Tal Silberstein s-au asociat intr-o firma de relatii publice si comunicare, "First One Communication", in parteneriat cu o companie americana, RSLB Partners.

In conducerea "First One Communication" se afla, pe langa Dan Andronic, Shimon Sheves, Tal Silberstein si Gil Birger, specialisti in strategii de comunicare si de imagine, managementul crizelor de imagine, strategii si actiuni de repozitionare, gestionarea relatiilor cu media.

Dan Andronic s-a remarcat, anul trecut, in toiul scandalului "Matusa Tamara", cand l-a sfatuit pe Adrian Nastase sa-i invite pe ziaristi in blocul din Zambaccian, idee care a dus la accentuarea imaginii negative a fostului premier.

Finkelstein a condus campania "Opriti-o pe Hillary!"

Arthur J. Finkelstein are o cariera de peste 30 de ani, in care a condus cu succes campaniile unor celebritati politice ale lumii, de la presedintii Richard Nixon si Ronald Reagan, la celebrii senatori americani Alfonse D’Amato si Bob Dole, dar si premierii Israelului Benjamin Netanyahu si Ariel Sharon.

Finkelstein a initiat in 2005 o campanie extrem de dura impotriva lui Hillary Clinton, sub sloganul "Opriti-o acum!", incercand sa impiedice alegerea acesteia in Senat si candidatura sa la presedintia SUA.

Integral in Romania Libera