Deputatul PD, Stelian Dutu, fost presedinte al Consiliului Judetean Constanta, a fost trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice. Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, dat publicitatii, miercuri, Stelian Dutu a provocat un prejudiciu de peste 3,3 milioane de euro.

Din probele administrate a rezultat ca, in perioada 1998 - 2004, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Constanta si ordonator principal de credite, Dutu nu si-a indeplinit atributiile de serviciu legate de cofinantarea aferenta unui imprumut de 17.041.000 USD acordat de catre Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) Regiei Autonome Judetene de Apa (RAJA) Constanta.

Din cercetarile procurorilor, a reiesit ca suma de aproximativ 3 milioane euro (reprezentand dobanzi-majorari de intarziere si penalitati la care a fost obligat CJ Constanta) afecteaza patrimoniul acestei institutii, fiind un prejudiciu produs in deplina cunostinta de cauza si cu rea credinta de Stelian Dutu.