A se comporta urat pentru muzicienii rock a devenit un obicei. In timp ce toata lumea asteapta ca atletii sa fie un model pentru cetateni, iar actorii macar sa ramana integri, in cazul starurilor rock majoritatea persoanelor sunt indulgente cand acestea sa comporta urat.

Se pare ca exista ceva in natura muzicii rock care favorizeaza decaderea. Majoritatea muzicienilor rock n’roll au un viciu sau mai multe. Redactorii askmen.com au realizat un clasament al hedonistilor rock n’ roll-ului.

Locul 10: Simon LeBon

Solistul trupei Duran Duran a devenit celebru in anii ’80, fiind unul dintre cei mai agreati artisti datorita videoclipurilor. Devenit sex-simbol peste noapte, LeBon a inceput sa faca diferite lucruri necugetate. LeBon a inceput sa consume in mod excesiv alcool si droguri, si a fost pe puctul de a muri in urma unei supradoze de cocaina.

Mai tarziu, din cauza faptului ca manca exagerat de mult si se ingrasase foarte tare, aparitiile si interpretarile lui LeBon au inceput sa aiba de suferit. Chitaristul Duran Duran, Andy Taylor l-a descris pe Simon in cadrul unui interviu ca fiind foarte gras si incapabil de a mai canta. Dupa o asemenea declaratie, Taylor a fost obligat sa paraseasca trupa.

Dupa mai multe incidente, doar trei membrii - LeBon, John Taylor si Nick Rhodes - au ramas la Duran Duran, iar zilele de glorie ale trupei s-au incheiat.

P. Diddy(foto:banterist.com)

Locul 9: P. Diddy

P. Diddy se pricepe foarte bine sa intretina atmosfera la petreceri; este unul din oamenii care isi folosesc averea si puterea pentru a-si scalda invitatii in Grey of Goose si Cristal. P. Diddy a avut multe iubite remarcabile - Jennifer Lopez fiind una dintre cele mai cunoscute. Artistul a incalcat de mai multe ori legea si a fost acuzat de acte de violente de nenumarate ori.

In decembrie 1999, Diddy si J-Lo se aflau intr-un club de noapte din Manhattan cand a inceput un schimb de focuri. In urma cercetarilor politistilor, Diddy si colegul sau Shyne au fost arestati pentru ca au abuzat in momentul in care au folosit armele. Artistul a fost achitat de acuzatii, dar Shyne a fost acuzat si a primit drept pedeapsa 10 ani de inchisoare. Acesta este un alt exemplu care dovedeste cate avantaje ai cand esti celebru.

Locul 8: David Bowie

David Bowie este unul dintre cei mai influenti muzicieni ai secolului 20, dar a dus o viata haotica, consumand droguri si iesind cu multe femei si barbati. Bowie a inceput sa consume cocaina in anii ’70. S-a casatorit cu o femeie care a acceptat faptul ca e bisexual si a fost primul star al muzicii rock care a recunoscut orientarea sa sexuala (in 1972).

P.Doherty (foto:glitzblog.com)

Locul 7: Pete Doherty

Doherty a devenit faimos ca solist al trupei Libertines la inceputul anilor 2000. In 2003 a fost arestat pentru ca a intrat prin efractie si a furat din apartamentul colegului sau de trupa. Colegii l-au iertat si l-au primit in trupa, dar la putin timp dupa aceasta Libertines a inceput sa isi piarda renumele din cauza faptului ca Pete consuma droguri si avea o prestatie slaba pe scena.

In 2005, Doherthy a pus bazele unei noi trupe de succes (Babyshambles) si a inceput sa iasa cu supermodelul Kate Moss, dar problemele au continuat. In anii 2005 si 2006, artistul a fost arestat de nenumarate ori pentru acte de violenta si posesie de droguri. Doherthy a fost internat de mai multe ori in centre de dezintoxicare, dar nu a reusit sa scape de dependenta.

Locul 6: Johnny Cash

Feminizarea lui Cash si consumul de droguri, au facut ca artistul sa fie acuzat de nenumarate ori. In 1965 artistul a fost arestat deoarece politistii i-au gasit in suportul chitarii sale peste 1000 de pastile interzise. Consumul excesiv de droguri a dus la incheierea primei lui casnicii si a complicat relatia cu cea de-a doua sotie, June Carter Cash.

N.Sixx (foto:abc.net)

Locul 5: Nikki Sixx

Sixx s-a desprins dintr-o trupa binecunoscuta pentru stilul de viata extravagant. Compozitor si basist al trupei Motley Crue, a inceput sa consume cu regularitate alcool, heroina si cocaina. Sixx a recunoscut ca obisnuieste sa consume diferite droguri. In urma turneelor din aniii ’80 au inceput sa apara diferite dovezi ca Sixx este bolnav.

La sfarsitul anului 1987, Sixx a luat o supradoza, in urma careia inima lui a incetat sa mai bata. Artistul a fost declarat mort, iar la cateva momente dupa aceea si-a revenit datorita interventiei medicilor. La catva timp dupa acest incident, Sixx a folosit aceasta experienta ca sursa de inspiratie pentru piesa “Kickstart My Heart”.

Locul 4: Rick James

La sfarsitul anilor ’70 si inceputul anilor ’80, Rick James se afla in fruntea clasamentelor R&B. “Apetitul” lui James pentru droguri a dus la scaderea calitatii muzicii sale. La un moment dat, James a recunoscut ca a cheltuit pe droguri in jur de 7000 de dolari pe saptamana pe parcursul a cinci ani de zile.

Mai apoi James a devenit din nou celebru datorita piesei “I’m Rick James, bitch!”. Din nefericire, perioada mare de timp in care a consumat droguri si-a pus amprenta, iar James a decedat in 2004.

S. Tyler (foto:stars.com)

Locul 3: Steven Tyler

Jerry Garcia declara la un moment dat ca Aerosmith este “grupul de baieti care se drogheaza cel mai mult” din ce a vazut el. Tyler (care consuma cu regularitate o sticla de whiskey in timp ce era pe scena) si partenerul lui, compozitorul si chitaristul Joe Perry au inceput si ei sa consume droguri.

Dupa ce Tyler s-a prabusit de nenumarate ori pe scena pentru ca lua droguri in mod excesiv, cantaretul a hotarat la sfarsitul anilor ’80 se renunte definitiv la acestea si a reusit.

Steven Tyler si modelul Bebe Buell au avut o relatie plina de pasiune in 1976, in urma careia Bebe a ramas insarcinata. Din cauza faptului ca Tyler era la acea perioada sub influenta drogurilor, Buell l-a parasit si s-a casatorit cu Todd Rundgren. Modelul a hotarat ca va fi mai bine pentru fiica ei sa creasca ca si cum ar fi copilul lui Rundgren.

Acest secret a fost tinut pana la sfarsitul anilor ’80, cand Tyler a renuntat la droguri. Abia atunci Buell i-a spus adevarul fiicei sale in legatura cu tatal ei. Liv Rundgren si-a schimbat numele in Liv Tyler.

Locul 2: Ozzy Osbourne

Unul dintre cei mai reprezentativi cantareti ai muzicii rock, Ozzy Osbourne devenise ridicol in momentul in care aparea pe scena. Dupa un deceniu in care a fost solistul Black Sabbath, Ozzy a fost exclus din trupa in 1979 din cauza consumului excesiv de droguri.

Ozzy a continuat cu o cariera solo de succes, in timpul careia a inceput sa consume droguri din ce in ce mai mult si sa se comporte tot mai urat. In 1989, din cauza faptului ca se afla sub influenta alcoolului si a drogurilor, Ozzy si-a sugrumat sotia si a amenintat-o ca o omoara.

K. Richards (foto:askmen)

Locul 1: Keith Richards

Chitaristul trupei Rolling Stones reprezinta prototipul starurilor rock care se autodistrug. In timp ce colegul sau de trupa, Mick Jagger, avea la un moment dat tot felul de aventuri cu femei, Richards consuma droguri puternice. Richards consuma foarte multe droguri in anii ’60, iar incepand cu anii ‘70a inceput sa consume doar heroina.

Keith continua sa vorbeasca cu mandrie despre dependenta sa, spunand de multe ori ca in prezent drogurile sunt mai slabe ca in trecut, din cauza ca dealerii si chimistii le-au redus concentratia.