Compania americana Bechtel a reusit sa aprinda spiritele in Transilvania, prin aducerea pe santier a peste 100 de muncitori turci.

In timp ce Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj refuza sa mai ajute compania in cautarea de personal, acuzand Bechtel de rea-vointa la angajarea romanilor, reprezentantii sindicatelor arata cu degetul spre diferentele enorme dintre conditiile de salarizare oferite turcilor si romanilor.

Presedintele filialei Cluj a Cartel Alfa, Grigore Pop, a declarat ca salariile sunt intre 3,5 si 8 ori mai mari pentru muncitorii turci, care au statutul de angajati detasati in Romania ai companiei turce Enka. "Enka nu este acreditata sa opereze astfel de activitati in tara noastra, numai Bechtel este, iar intre cele doua firme nu exista nici macar un contract comercial", a spus Pop.

El a explicat ca, legal, turcii ar trebui sa lucreze in Romania cu permise de munca de tip A, si nu de tip B, cum au in acest moment. Pop a spus ca "in calitate de lider sindical am sa adresez o intrebare oficiala Ministerului Muncii, care cred ca a gresit eliberand astfel de permise de munca".

Pe de alta parte, si directorul AJOFM Cluj anunta ca nu va mai organiza pe viitor burse de joburi pentru Bechtel.

integral in Romania Libera