Grupul grecesc Loulis International Food Enterprises Limited, actionarul majoritar al companiei Loulis Romania ce activeaza pe piata de morarit si panificatie, a semnat luni un precontract cu Leipnik Lundenburgen Invest din Austria prin care va vinde 60% din actiunile detinute la compania romaneasca.

Intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB), reprezentantii companiei estimeaza ca tranzactia se va incheia in cursul lunii mai 2007, iar valoarea contractatului este de 50 de milioane de euro.

Conform unui comunicat de presa remis marti, actionarul majoritar al companiei anunta ca managementul va ramane neschimbat dupa vanzare.

De asemenea, in precontract, grupul elen se angajaza sa vanda si 60% din actiunile detinute la Sofia Mel din Bulgaria.

Grupul Loulis a intrat pe piata romaneasca de morarit si panificatie in anul 1998, prin preluarea companiilor Titan Bucuresti si Mopan Targu Mures. In anul 2003, intreaga activitate de productie a complexului Titan (Bucuresti) a fost transferata la Cernica, unde a fost construit un complex de morarit si panificatie.

Potrivit BVB, actionarii Loulis Romania sunt Loulis International Foods Enterprises (88,30%), compania elena de panificatie Katselis Sons (9,64%) si Fotopoulos Nikolaos (5,20%).