In privinta mult disputatei negocieri a Programelor Operationale la Bruxelles, Charles White a oferit un exemplu de modificare pe care Comisia Europeana o discuta, pe marginea programelor Romaniei. “Se dezbate faptul ca procentul de 60% din fonduri alocat infrastructurii este poate prea mare. Evident, aveti nevoie de foarte multi bani in acest sector.

Dar ne intrebam daca nu este mai eficient sa fie sustinute mai puternic intreprinderile mici si mijlocii, un sector productiv” a explicat Charles White.

Reprezentantul Comisiei Europene a atras atentia ca “noile state membre ale Uniunii Europene nu se vor mai intalni niciodata cu asemenea oportunitati, cu asemenea finantari, precum cele disponibile in prezent. Aceste tari trebuie sa invete mai rapid si sa aiba performante mai bune decat cele care au intrat in UE inaintea lor, pentru a beneficia de oportunitatile disponibile.

In schimb, au avantajul ca pot invata din experienta celor dintai”, a mai spus oficialul european.

Articol detaliat despre alte noutati anuntate de oficialii romani si europeni, la http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_9863/Noutati-in-pregatirea-pentru-fondurile-structurale.html