La Antena 1 a inceput sezonul 4 din "Animat Planet", unicul serial de animatie romanesc transmis de un canal de televiziune de la noi.

Munca la noul sezon a inceput la sfarsitul lunii ianuarie pentru ca un episod se realizeaza in circa doua saptamani. Cele mai multe dintre scenariile acestui sezon sunt semnate de echipa de scriitori Florin Lazarescu - Lucian Dan Teodorovici.

teodorovici este coordonatorul colectiei Ego Proza de la Polirom, iar anul

acesta a castigat la concursul CNC cu nu mai putin de trei scenarii - un lungmetraj si doua scurtmetraje. Lazarescu este autorul romanului "Trimisul nostru special", care a castigat premiul II la Marile Premii pentru Literatura Est-Europeana - Viena 2006 si romanul sau va fi tradus si publicat in cateva limbi straine (franceza, germana, slovena).

Lazarescu este si scenaristul scurtmetrajului "Lampa cu caciula", in regia lui Radu Jude, cel mai premiat scurtmetraj romanesc al anului trecut, care si-a adjudecat Marele Premiu al Festivalului de la Sundance - unde au participat 4.400 de filme din toata lumea.

Toni Grecu, care este scenaristul-sef al serialului, receptioneaza scenarii si de la cativa dintre componentii grupului Divertis, Doru Antonesi si Valentin Gora, dar si de la Tudor Avramut, regizorul serialului, sau de la producatorul Marius Toader.

Media Factory vine cu echipa si productia (mai putin voci si inregistrarea lor): scenarii, animatie, decoruri, regie, montaj, efecte speciale, soundtrack, muzica. Muzica genericului este Mahala Rai Banda, iar pentru a avea muzica originala altfel decat cea folosita de obicei in desene animate s-a facut o sesiune de inregistrari cu niste instrumentisti de taraf.

Integral in Romania Libera