La data de 29 ianuarie 2007 am adresat fostului Ministru al Justitiei - D-nei Monica Macovei - o Scrisoare deschisa semnata de sute de intelectuali, de importante organizatii civice, sindicale si ale revolutionarilor, in care am solicitat in principal finalizarea cercetarilor in dosarele represiunii Revolutiei din decembrie 1989 si a evenimentelor din iunie 1990.

Citam din finalul scrisorii: “Precizam ca apreciem buna-credinta a cercetarilor conduse prin Justitie de d-l general-magistrat Dan Voinea referitoare la masacrul din decembrie 1989 si fratricidul din iunie 1990. (...) Pentru a preveni impiedicarea Justitiei de catre cei care urmeaza a fi invinuiti, va solicitam urmatoarele: a). paza si protectia speciala a d-lui gen.

Dan Voinea si a familiei dansului; b). paza militara a probelor Justitiei pentru prevenirea disparitiei sau distrugerii acestora; c). excluderea oricaror forme de corupere a Justitiei. (...) Va solicitam sa stabiliti, in consens cu d-l general-magistrat Dan Voinea, datele-limita la care vor fi publicate concluziile cercetarilor. Va solicitam sa faceti publice aceste date printr-un comunicat de presa”.

Stimate D-le Ministru, citam din Comunicatul Biroului pentru relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie: “Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, doamna Laura Codruta Kovesi, s-a intalnit la data de 12 februarie 2007, cu domnul Sorin Iliesiu, vicepresedintele Aliantei Civice, autorul scrisorii deschise

adresate autoritatilor statului, organizatiilor neguvernamentale si forurilor internationale semnata si de alti 256 de intelectuali, precum si cu domnul Dan Voinea, general magistrat, care are in instrumentare dosarele privind Revolutia si Evenimentele din iunie 1990.

In cursul intalnirii, reprezentantul semnatarilor scrisorii deschise a reiterat solicitarea de a se asigura de catre conducerea Ministerului Public, sprijin in crearea tuturor conditiilor necesare procurorilor de caz pentru ca dosarele la care a facut referire in respectivul document sa fie solutionate cat mai curand posibil.

Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si-a exprimat sprijinul, atat in cadrul acestor discutii, cat si cu ocazia participarii la sedinta de bilant a Sectiei Parchetelor Militare, ce e avut loc la aceeasi data, pentru asigurarea tuturor conditiilor necesare pentru ca procurorii care instrumenteaza aceste cauze sa le poata finaliza si a cerut solutionarea acestora cu maxima celeritate”.

Stimate D-le Ministru, va solicitam sa va exprimati public sprijinul dvs. fata de “solutionarea cu maxima celeritate” a dosarelor Iunie 1990 si Decembrie 1989.

Stimate D-le Ministru, la data de 11 martie 2007 am lansat un Apel catre Parlamentul Romaniei si Parlamentul European trimis de peste 750 de intelectuali, peste un milion de sindicalisti si sase ONG-uri civice. Apelul a fost predat oficial la data de 15 martie a.c. presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei.

Mentionam ca avem confirmarea primirii versiunii engleze a apelului trimis D-lui Hans-Gert Poettering, presedintele Parlamentului European.

Cu increderea ca veti da curs solicitarii noastre, va prezentam in anexa acestei scrisori fragmente din respectivul apel.

In numele semnatarilor Scrisorii deschise din 29 ianuarie 2007 si a Apelului din 11 martie 2007, semneaza initiatorul acestora, Sorin Iliesiu - vicepresedintele Aliantei Civice.

Bucuresti, 6 aprilie 2007

ANEXA: Fragmente din Apelul catre Parlamentul Romaniei si Parlamentul European trimis de peste 750 de intelectuali, peste un milion de sindicalisti si sase ONG-uri civice (apel lansat la Timisoara, 11 martie 2007):

“Solicitam Parlamentului Romaniei urmatoarele: (...)

3). Conform concluziilor Raportului Comisiei prezidentiale (pag.633), solicitam sprijinul moral al Parlamentului pentru finalizarea cercetarilor Justitiei referitoare la masacrul din decembrie 1989 si la fratricidul din iunie 1990. Cercetarile au fost incepute acum 17 ani tocmai de diferite comisii ale Parlamentului, concluziile acestora fiind neclare.

Cercetarile prin Justitie au fost incepute abia in 1999, fiind suspendate in timpul guvernarii Iliescu-PSD (2000-2004), blocandu-se astfel pentru inca patru ani aflarea adevarului. Cercetarileau fost reluate in decembrie 2004. (...) In noiembrie 2006, d-l general-magistrat Dan Voinea a afirmat ca se apropie de finalizarea dosarului “Iunie 1990” intr-un viitor extrem de apropiat.

Domnia sa a precizat ca in acest dosar sunt invinuite si vor fi trimise in judecata 34 de personalitati politice si publice, pentru infractiuni foarte grave, pasibile de pedepse cuprinse intre 15 ani si inchisoare pe viata. Potrivit celor afirmate de dl Voinea, in cazul dosarului “Decembrie 1989” numarul invinuitilor va fi semnificativ mai mare.

Consideram ca parlamentarii cercetati de Justitie in calitate de invinuiti ar trebui sa se autosuspende din Parlament pana la probarea nevinovatiei lor.

4). Conform concluziilor Raportului (pag.633), solicitam sprijinul moral al Parlamentului pentru inceperea cercetarii prin Justitie a urmatoarelor evenimente: reprimarea revoltelor muncitoresti din Valea Jiului (1977) si din Brasov (1987); evenimentele de la Targu-Mures din martie 1990 (mentionam ca cercetarile au fost incepute in 1990 de o comisie parlamentara).

Este necesara de asemenea redeschiderea dosarelor „mineriadelor” din 1991 si 1999.

Conform concluziilor raportului, “acestea au fost diversiuni si manifestari tipic comuniste”.

Subliniem faptul ca cercetarea prin Justitie a evenimentelor mentionate in acest apel a fost ceruta de cele mai prestigioase organizatii civice non-guvernamentale in cadrul Apelului pentru Romania din 14 iunie 2005, apel adresat principalelor autoritati ale statului, inclusiv Parlamentului. (...)

Avand in vedere ca Uniunea Europeana are nevoie de o Romanie vindecata de urmarile crimelor dictaturii comuniste, solicitam sprijinul moral al Parlamentului Uniunii Europene pentru solutionarea cererilor noastre.

11 Martie 2007

Pana in prezent aceasta scrisoare este sustinuta de urmatoarele organizatii:

• ALIANTA CIVICA, presedinte - Christian Mititelu

• SOCIETATEA TIMISOARA, presedinte - Florian Mihalcea

• ASOCIATIA 21 DECEMBRIE 1989, presedinte - Teodor Maries

• BLOCUL NATIONAL AL REVOLUTIONARILOR - DECEMBRIE 1989 (131 de organizatii de revolutionari), presedinte - George Costin

• LIGA PRO EUROPA, co-presedinte - Smaranda Enache

• SOLIDARITATEA UNIVERSITARA, presedinte - prof.univ.dr.Octavian Duliu

• FEDERATIA SINDICALA “SOLIDARITATEA - VIRGIL SAHLEANU” A METALURGISTILOR DIN ROMANIA, presedinte - Gheorghe Tiber (peste 10.000 membri)

• CONFEDERATIA NATIONALA SINDICALA "CARTEL ALFA" (peste un milion de membri), presedinte - Bogdan Iuliu Hossu

Totodata, scrisoarea este sustinuta de 789 intelectuali - semnatari in nume propriu:

1. Alexandru Agache, doctorand in psihologie, Konstanz, Germania

2. Pompiliu Alamorean, arhitect, intaiul primar al Timisoarei libere

3. Horia Mircea Alamoreanu, prof.univ.dr.ing., Bucuresti

4. Aurelia Albastroiu, chimist, Bucuresti

5. Mihaela Albu, conf. univ. dr, Universitatea din Craiova, scriitor, vicepresedinta a Uniunii Nationale a Femeilor din Romania (acreditare ONU)

6. Carmen Alexandrescu, inginer, Bucuresti

7. Sorin Alexandrescu, profesor, Universitatea din Amsterdam. Membru al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania. Membru GDS

8. Anghel Alexandru, jurist, Bucuresti

9. Serban Alexandru, student, Timisoara

10. Cristina Alexe, avocat, doctorand Universitatea Bucuresti

11. Paul Andreescu, analist, fost detinut politic, presedintele Filialei AFDPR-Constanta

12. Roxana Anghel, studenta SNSPA, Bucuresti

13. Vlad Angheleanu, director tehnic, Sacramento, California, SUA

14. Sanda Anghelescu, jurnalist, Bucuresti

15. Viorica Andritoiu, economista - Asociatia INFORR, Bucuresti

16. Liviu Antonesei, scriitor, presedinte - Fundatia Culturala Timpul

17. Ioan Sorin Apan, director - Seminarul Teologic Dumitru Staniloae, Brasov

18. Roxana Carmen Apetrei, medic, Alicante, Spania

19. Elena Ardelean, medic, Timisoara

20. Eugen Ardelean, inginer, Timisoara

21. Radu Ardevan, istoric, conf.univ.dr., Universitatea "Babes-Bolyai", Cluj

22. Brindusa Armanca, jurnalist, prof.univ., director al Institutului Cultural Roman - Budapesta

23. Clara Arustei, inginer, Bucuresti

24. Gheorghe Arvunescu, membru al senatului Aliantei Civice

25. Michael Astner, traducator si scriitor, Iasi

26. Alexandru Avram, dr., profesor de istoria Greciei antice, Universitatea din Le Mans, Franta

27. Simona Avram, profesor, Lugoj

28. Mirel Valentin Axinte, expert marketing, Bucuresti

29. Mirko Azanatcovici, consulul Serbiei la Timisoara, cetatean de onoare al Timisoarei

30. Constanta Badea, manager contabil, Montreal, Canada

31. Gabriel Badea, inginer, Montreal, Canada

32. Traian Baicu, inginer, Bamberg, Germania

33. Hannelore Baier, expert al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania, Sibiu

34. Cristian Alexandru Balogh, ing.proiectant, Satu-Mare

35. Adrian Balomiri, inginer, Bucuresti

36. Horea Balomiri, doctorand, Viena, Austria

37. Laura Balomiri, lector univ., Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu

38. George Baltac, dr. - Universitatea Sorbonne, diplomat (consul gen.), publicist, Paris

39. Octavian Barbosa, critic de arta, Bucuresti

40. Rodica Silvia Barlau, profesor, Beius-Bihor

41. Mihai Neagu Basarab, medic, Freiburg, Germania

42. Emilia Bastea, contabila, Sibiu, Romania

43. Ion Baurceanu, proiectant, Bucuresti

44. Maria Baescu, presedinte A.C. Ploiesti

45. Eugenia Balanescu, medic, Bucuresti

46. Florian Balanescu, medic, fost detinut politic, Bucuresti

47. Ioana Balanescu, statistician, Bucuresti

48. Mihail Bancila, inginer, Bucuresti

49. Mihaela Bancila, cercetator, Washington, SUA

50. Radu Barbulescu, scriitor, editor, presedinte Asociatia Scriitorilor Romani si Germani, Munchen, Germania

51. Ion Baurceanu, proiectant, fost detinut politic

52. Anca Baicoianu, drd., redactor sef, Editura Polirom

53. Florian Balanescu, medic, fost detinut politic, Bucuresti

54. Eugenia Balanescu, medic, Bucuresti

55. Teodor Banica, arhitect, Bucuresti

56. Vasile Batlan, profesor, istoric, Constanta

57. Monika Beck, jurnalista, Aachen, Germania

58. Rodica Belu, medic, Offenbach, Germania

59. Maria Becker-Brindea, coregraf, Luxemburg

60. Stefan Benedict, inginer, Public Relations Chair, New-York, SUA

61. Ion Berindei, arhitect, Boston, SUA

62. Stefana Bianu, vicepresedinte - Consiliul Mondial Roman, membru al Consiliului de Onoare al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania.

63. Sandu Biolan, inginer, Bucuresti

64. Viorica Patea Birk, prof.univ.dr., Universidad de Salamanca, Spania

65. Magdalena Biro, manager, Timisoara

66. Dan Birta, inginer termoenergetic, Bucuresti

67. Theodora Birta-Skillicorn, prof.univ., United World College, Singapore

68. Caius Birdacel, student, Universitatea de Vest, Timisoara

69. Victor Birsan, cercetator, presedinte - “Actiunea pentru apararea drepturilor omului”, membru GDS

70. Octavian Bzoja, inginer, fost detinut politic, presedintele Filialei AFDPR-Brasov

71. Ana Blandiana, scriitoare, creatoare a Memorialului victimelor comunismului si al rezistentei - Sighet, presedinte - Academia Civica

72. Ion Dorin Bleahu, medic pediatru, Bucuresti

73. Ioana Boca, istoric, director executiv Fundatia Academia Civica, expert al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania

74. Rodica Boconcios, vicepresedinte Alianta Civica - Filiala Bucuresti

75. Mircea Bocu, cercetator stiintific, Cluj

76. Costel Bodnar, art designer, San Francisco, SUA

77. Piroska Bogdan, secretar general Societatea Timisoara

78. Adriana Boila, prof., Sibiu

79. Dorin Boila, arhitect, Sibiu

80. Alexandru S. Bologa, director stiintific, Institutul National de Cercetare "Grigore Antipa", Constanta

81. Victor Bolozan, analist programator, Popesti-Leordeni, Ilfov

82. Ioana Bosca, sociolog, doctorand, Universitatea Pontifica Comillas, Madrid, Spania

83. Doru Botoiu, vicepresedinte - Societatea Timisoara

84. Alex P. Boti, energetician, manager, Louisiana, USA

85. Stefano Bottoni, istoric, Universita di Bologna - Italia, expert al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania

86. Lidia Gheorghiu Bradley, presedinta Fundatiei Aspera, Brasov si Boston (SUA)

87. Doru Braia, jurnalist, Bucuresti

88. Mircea-Doru Branza, doctor in Lingvistica, Universitatea din Leiden, Olanda

89. Theodor Brasoveanu , doctorand fizica, Universitatea Princeton, SUA

90. Paulina Branet, studenta Universitatea Timisoara

91. Oana Bratila, studenta, Bucuresti

92. Mircea Brancoveanu, inginer, Heidelberg, Germania

93. Aurora Briscon, prof., Timisoara

94. Lucretia Brizu, medic, Timisoara

95. Dan Brudiu, inginer, Lugoj

96. Viorica Bucur, critic si istoric de film, prof.univ.dr. UNATC, Bucuresti

97. Rodica Bucurescu, biolog, Bucuresti

98. Cosmin Budeanca, drd., expert in cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania

99. Petru Budrugeac, doctor in chimie, cercetator stiintific principal INCDIE ICPE-CA Bucuresti

100. Alexandru Bugar, student UPT - Arhitectura, Timisoara

101. Vladimir Bulat, istoric si critic de arta, Bucuresti-Chisinau

102. Elena Bumbaru, economist, Lausanne, Elvetia

103. Eugen Bumbaru, proiectant, Lausanne, Elvetia

104. Cosmin Bumbut, fotograf, multiplu laureat international, Bucuresti

105. Constantin Burlacu, dr., presedinte al Ligii Apararii Nationale si deputat al Parlamentului International pentru Securitate si Pace, fost detinut politic in Romania, New York, SUA.

106. Tudorin Burlacu, presedinte L.O.R.D. 1989, Timisoara

107. Dezso Bustya, preot, fost detinut politic

108. Elisabeta Bustya, functionar, fost detinut politic

109. Dalina Butculescu, economist, Germania

110. Alexandru Simion Buturuga, medic internist, Paris, Franta

111. George Calalb, dr. in medicina, Bucuresti

112. Anca Calangiu, cercetator stiintific, Bucuresti

113. Marina Camboulives, prof., Universite Populaire de Belfort, Franta

114. onel Cana, medic, disident anticomunist - fondator al Sindicatului Liber al Oamenilor Muncii din Romania -1979, Bucuresti

115. Mioara Caragea, conf.univ.dr., Universitatea Bucuresti

116. Ion Caramitru, directorul Teatrului National Bucuresti, presedintele UNITER, fost ministru al Culturii (1996-2000).

117. Nicolae Carp, inginer, Bucuresti

118. Mihaela Cartis, membra - Clubul Civic, Bucuresti

119. Igor Casu, istoric, cercetator - Institutul de Istorie din Chisinau, Universitatea din Freiburg, Universitatea din Geneva, expert al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.

120. Hristian Cava, cercetator, Bucuresti

121. Smaranda Cazan-Livescu, prof., presedinte Romanian American Cultural Center "Athenaeum", Fulbright Alumni Resource, presedinte Uniunea Internationala a Femeilor Romane, Atlanta, SUA

122. Dan Dumitru Calinescu, director general - Universal, Toronto, Canada

123. Florin-Gheorghe Calinescu, IT manager, Laval , Quebec , Canada

124. Ion Capatana, prof., Timisoara

125. Aurelia Capatineanu, prof., Timisoara

126. Gheorghe Capatineanu, inginer, Timisoara

127. Mircea Cartarescu, scriitor, Bucuresti

128. Alexandru Carausu, conf.dr., Universitatea Tehnica, Iasi

129. Tinca Catana, economista, Timisoara

130. Ionut Catalin Catana, student, Timisoara

131. Magda Carneci, scriitor, director adj. - Institutul Cultural Roman, Paris, membru GDS

132. Andreea Carstea, cercetator FAC, Bucuresti

133. Cristina Ceausescu, studenta Drept, Bucuresti

134. Constantin Cepleanu, medic, Le Mont, Elvetia

135. Vasile Cercel, revolutionar, Timisoara

136. Ruxandra Cesereanu, scriitor, Cluj

137. Silvia Chladni, medic, Timisoara

138. Ana Dorina Chiorean, arhitect, Baia Mare

139. Georgeta Ioana Chiorean, inginer geolog, Baia Mare

140. Gheorghe Sima Chiorean, geolog, Cluj-Napoca

141. Pamela Sima Chiorean, medic pediatru, Cluj-Napoca

142. Elisabeta Chiper, informatician, Bucuresti

143. Gheorghe Chiper, arhitect naval, Bucuresti

144. Dumitru Sorin Chireac, istoric, Iasi

145. Nicoleta Chirita, studenta FSPUB, Bucuresti

146. Radu Chirita, jurist, lector.univ.dr., Univ.Babes-Bolyai, Cluj, expert al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.

147. Nicoleta Chirica, profesor, Atlanta, USA

148. Alexandra Ciocarlie, cercetator stiintific, Institutul de Istorie si Teorie Literara "G.Calinescu", Bucuresti

149. Ioan Ciofu, psihofiziolog, dr. in psihologie, Bucuresti

150. Ioan Ciolac, inginer, inginer, Timisoara

151. Sultana Ciolac, membru Alianta Civica, Bucuresti

152. Anamaria Ciuhandu, presedinte Clubul femeilor crestin-democrate din Banat

153. Marius Ciupertea, librar, Timisoara

154. Octavian Ciupitu, architect, Stockholm, Suedia

155. Alexandru Cizek, privatdozent, Westfaelische WilhelmsUniversitaet, Muenster, Germania

156. Petre Remus Cirstea, muzeograf - Muzeul Jud.Arges, asist.univ. Universitatea din Pitesti

157. Alexandru Clincea, col. inginer, Bucuresti

158. Zaharia Clitan, student Universitatea Timisoara

159. Alexandru Ghe. Cojocaru, inginer, Ploiesti

160. Corneliu Codreanu, inginer diplomat, Germania

161. Mihaela Cojocaru, studenta, Timisoara

162. Smaranda Cojocaru, studenta Politehnica, Bucuresti

163. Victor Cojocaru, dr., cercetator stiintific, Institutul de Arheologie al Academiei Romane, Iasi

164. Diana di Cola, profesoara, Sydney, Australia

165. Silvia Colfescu, director editorial, Editura Vremea, Bucuresti

166. Denisa Comanescu, scriitoare, director editorial, Editura Humanitas

167. Doina Constandache, arhitect, Paris, Franta

168. Mioara Constandache, profesoara, Tulcea

169. Marcel Constantin, manager, Montreal, Canada

170. Alexandru Constantinescu, realizator TV, Lugoj

171. Emil Constantinescu, presedinte al Romaniei (1996-2000), Bucuresti

172. Mihai Constantinescu, regizor de film, fost detinut politic, Bucuresti

173. Nicolae Constantinescu, prof.dr., membru al Academiei de Stiinte Medicale din Romania

174. Rodica si Flavia Coposu, surorile lui Corneliu Coposu (1914-1995), liderul luptei politice anticomuniste in Romania postcomunista.

175. Adrian Corduneanu, profesor, Universitatea Tehnica, Iasi

176. Doina Cornea, disidenta si luptatoare anticomunista

177. Raico Cornea, jurnalist, Timisoara

178. Dumitru Cormos, profesor, fost detinut politic

179. Doina Cosman, prof.univ.dr., Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu", Cluj-Napoca

180. George Costin, presedintele Blocul National al Revolutionarilor - Decembrie 1989 (131 de organizatii de revolutionari)

181. Miron Costin, medic, Los Angeles, SUA

182. Speranta Costin, fizician, Los Angeles, SUA

183. Despina Cosmuta, doctor in medicina, Calpe, Spania

184. Liliana Cosmutia, bibliolog, Massy , Franta

185. Mircea Cosmutia, doctor in medicina, Calpe, Spania

186. Titus Cosmutia, profesor, Massy, Franta

187. Octavian Cosmutian, actor, Cluj

188. Dorana Cosoveanu, istoric si critic de arta, Bucuresti

189. Radu Cotet, conf. univ., Namur, Belgia

190. Christian Craciun, profesor, Floresti, Prahova

191. Iuliu Cosuletu, avocat, Brasov

192. Elena Craciun, inginer, Bucuresti

193. Mihai Creanga, jurnalist, Bucuresti

194. Gabriel Cristache, inginer senior expert, M?nchen, Germania

195. Radu Calin Cristea, scriitor, senior editor “Cotidianul”, Bucuresti

196. Marius Cristian, istoric, Iasi

197. Bogdan Cranganu-Cretu, dr., cercetator, ABB Switzerland AG, Elvetia

198. Mihai Crizmic, librar, Timisoara

199. Stefan Crunteanu, profesor, Timisoara

200. Petru Pilu Cuculanu, prof., Timisoara

201. Nicolae Cupcea, prof.univ.dr., Universitatea Politehnica, Bucuresti

202. Elena Dan Grisel, bibliotecara, Institut suisse de droit compare, Lausanne, Elvetia

203. Nicolae Danciu, economist, Timisoara

204. Dan Danila, poet, traducator, Leonberg, Germania

205. Lucia Darian, web-designer, Roma, Italia

206. Petre Datculescu, aviator, Bucuresti

207. Vladimir David, inginer, Bucuresti

208. Lucia Daramus, redactor, scriitor, Cluj-Napoca

209. Raluca Ilaria Demetrescu, artist vizual, Paris

210. Ruxandra Demetrescu, conf.univ.dr., Universitatea Nationala de Arte Frumoase, Bucuresti

211. Bern?d Denes, cercetator, Canada

212. Mircea A. Diaconu, critic literar, prof. univ. - Universitatea din Suceava

213. Corneliu Ioan Dimache, inginer, Ploiesti

214. Dan Dimancescu, scriitor si jurnalist, Boston, SUA

215. Andreea Divin, tehnoredactor, Timisoara

216. Neagu Djuvara, istoric, Bucuresti

217. Anca Dobrescu, inginer electronist, Bucuresti

218. Dorin Dobrincu, istoric, Institutul de Istorie “A.D. Xenopol”, Iasi, expert al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.

219. Vasile Docea, dr., conf.univ., Timisoara

220. Ioana Donescu Bagshaw, inginer, Rennes, Franta

221. Elena Dorneanu, energetician, Cluj-Napoca

222. Camelia Doru, medic, presedinte Fundatia ICAR, Bucuresti

223. Nicolae Dosa, muzician, orchestra filarmonica din Monte-Carlo, Nice, Franta

224. Marin Dov, jurnalist, Timisoara

225. Florentina Dragomir, studenta, Bucuresti

226. Victor Draghicescu, student Drept, Bucuresti

227. Octavian Duliu, presedinte - Solidaritatea Universitara, prof.univ.dr., Facultatea de Fizica, Universitatea Bucuresti

228. Alexandru Dumitrescu, fost detinut politic, Bucuresti

229. Aurora Silvia Dumitrescu, profesoara, fost detinut politic

230. Cristinel Dumitrescu, inginer, fost detinut politic

231. Florin Dumitrescu, economist, fost detinut politic

232. Mihail F. Dumitrescu, inginer, Bucuresti

233. Paul Dumitrescu, inginer, fost detinut politic

234. Venera E.Dumitrescu-Staia, psiholog, Montreal, Canada

235. Eva Dumitriu, contabil, London, Marea Britanie

236. George Dumitriu, restaurator, London, Marea Britanie

237. Janeta Dumitriu, arhitect, Bucuresti

238. Ion Dumitru, medic diplomat, American Board “Obstetrica si Ginecologie”, SUA

239. Ion T. Dumitru, fost detinut politic, trezorier, Fundatia Culturala Memoria - Arges

240. Stelian Dumistracel, prof.univ., Universitatea Al.I.Cuza, Iasi

241. Horia Dulvac, scriitor, Timisoara

242. Mariana Dulvac, inginer, Timisoara

243. Dan L. Dusleag, asist.univ., Indiana University, SUA

244. Lucia Dusleag, pediatru, Toronto, Canada

245. Eugenia Duta, muzician, Franta

246. Mircea Dutescu, prof. dr., medic, Aachen, Germania

247. Constantin-Laurentiu Erbiceanu, inginer, Frankfurt/M, Germania

248. Minodora Emandi, profesoara, Timisoara

249. Smaranda Enache, co-presedinte - Liga PRO EUROPA, membra GDS.

250. Ionel Enculescu, inginer, Timisoara

251. Constantin Enoiu, inginer, Bucuresti

252. Constantin Eretescu, scriitor, Providence, SUA

253. Valentin Feyns, Scientific Fellow, consultant, The United States Pharmacopeia, Rockville, Maryland, SUA

254. Ioana Filat, redactor si traducator, Editura Polirom, Bucuresti

255. Nicolae Filin, comerciant, Timisoara

256. Radu Filipescu, presedintele Grupului pentru Dialog Social. Disident anticomunist. Fost detinut politic. Membru al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.

257. Constantin Filipoaia, inginer, Bucuresti

258. Georgeta Filipoaia, inginer, Bucuresti

259. Ion Filotti, prof. univ. - New York University, Columbia University, Universite de Paris, Orsay. Cercetator - Directeur de Recherches, Centre National de la Recherche Scientifique, Paris, Franta.

260. Ana Flana, medic, Timisoara

261. Gheorghe Florescu, membru Alianta Civica, Bucuresti

262. Mariana Florian, vicepresedinte - Alianta Civica

263. Serban Foarta, scriitor, Timisoara

264. Constantin Fodor, economist, fost detinut politic

265. Bradu-Constantin Fotiade, medic, profesor associat de Cardiologie Interventionala, Institutul de Cardiologie "C.C.Iliescu", Bucuresti

266. Augustin Fratila, scriitor, red.sef Editura ALLFA, membru U.S.R.

267. Marilena Frentiu, director Teatrul Municipal Baia Mare

268. Alexexander FRIEDMANN, prof. dr., Universite du Quebec, Montreal, Canada

269. Alexandru Fronea, administrator firma, Bucuresti

270. Theodor N. Fronea, manager, Bucuresti

271. Victor Frunza, scriitor, Bucuresti

272. Sultana Gagea, membra - Asociatia INFORR, Bucuresti

273. Florin Galescu, reporter, Timisoara

274. Georg Gane, manager, M?nchen, Germania

275. Rheal Galarneau, presedinte ''Groupe ?quipro'', Montreal, Canada

276. Alina Galeriu, studenta SNSPA

277. Tom Gallagher, prof.univ.dr., Bradford University, United Kingdom

278. Mircea Gallin, profesor, Bucuresti

279. Gabriela Gavril-Antonesei, scriitor, profesor Universitatea Jagiellona, Cracovia, Polonia

280. Augustin Ganescu, inginer, Saline, Michigan, SUA

281. Cristian Ganescu, intreprinzator, Sibiu

282. Elisabeta Ganescu, contabil, Saline, Michigan, SUA

283. Constantin Geangu, inginer, membru al Consiliului director al Aliantei Civice

284. Gregory George, pensionar, Los Angeles, SUA

285. Matei-Dumitru Georgescu, statistician medical principal, Bucuresti

286. Simona Georgescu, proiectant, Bucuresti

287. Iustin Gabriel German, inginer proiectant, Bucuresti

288. Nicolae German, ing. agronom, sef laborator ICLF Vidra, Ilfov

289. Liviu Giosan, dr. geolog, cercetator Woods Hole Oceanographic Institution, USA

290. Mariana Girbovan, studenta masteranda, Timisoara

291. Dan Ghelase, presedinte ARTRAD

292. Radu Pavel Gheo, scriitor, traducator, Timisoara

293. Leonid H. Gheorghian, medic, Bensheim, Germania

294. Dragos Gheorghiu, energetician, Z?rich, Elvetia

295. George Gheorghiu, licentiat in Academia Comerciala, Bucuresti

296. Stefan Ghergheli, Asociatia Romanilor Crestin Democrati din Germania

297. Dinu Gherman, cercetator, jurnalist Romania Libera, Cluj

298. Mihai Ghircoias, profesor, Cluj-Napoca

299. Rutica Ghimpu, prof., Timisoara

300. Liviu Ghitea, profesor de vioara, Sousse, Tunisia

301. Ovidiu Giulvezan, profesor, Timisoara

302. Stefan Gladin, regizor TVR

303. Vasile Gogea, scriitor, luptator in revolutia din Decembrie 1989, Cluj-Napoca

304. Sanda Golopentia, prof. universitar, Providence, SUA

305. Monica Goubard, informatician., Cognac, Frnata

306. Jon Gostin, regizor film, TVR

307. Ion Grama, technician, fost detinut politic

308. Mihail Laurentiu Grecea, doctor in chimie, cercetator, Leiden, Olanda

309. Devis Grebu, artist plastic, Bucuresti

310. Dan Grozav, inginer, Timisoara

311. Francisc Grunberg, traducator, Timisoara

312. Stere Gulea, regizor, prof.univ.dr., membru GDS

313. Adrian Gutuiescu, proiectant, fost detinut politic

314. Victor Halmaghi, doctor in stiinte medicale, Michigan, SUA

315. Alad?r Hampel-Binder, inginer constructor, Brasov

316. Andrea Enikõ Hampel-Binder, medic, Brasov

317. Anca Harasim, director executiv, Camera de Comert Americana in Romania

318. Teofil Haica, vicepresedinte FNRD 1989, Timisoara

319. Dorin Hehn, inginer, Timisoara

320. Margareta Helvey, pensionara, Sacramento, California, SUA

321. Elena Hillard-Vasescu, gerante de societe, Paris, Franta

322. Zsolt Horvath, subinginer, Timisoara

323. Bogdan Iuliu Hossu, presedinte - C.N.S. "Cartel ALFA"

324. Iuliu Hossu, inginer, Canada.

325. Lucia Hossu Longin, realizator TV “Memorialul Durerii”, secretar general Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania

326. Lucica Iancu, prof.univ., Timisoara

327. Victor Iancu, prof.univ., Catedra UNESCO de Drepturile Omului, Baia Mare

328. Dinu Ianculescu, scriitor si actor , Frankfurt am Main, Germania.

329. Florin Iepan, regizor de film, Timisoara

330. Mihaela Iftime, studenta Universitatea Timisoara, Campulung Moldovenesc

331. Constantin Igescu, membru Alianta Civica, Bucuresti

332. Mircea Ignat, vicepresedinte - Solidaritatea Universitara, dr. ing., cercetator stiintific principal I, Institutul National de Cercetare Dezvoltare Inginerie Electrica - Cercetari Avansate.

333. D.Lucian Iliesiu, arhitect, New-York, SUA

334. Sorin Iliesiu, initiator al Apelului pentru condamnarea regimului comunist din Romania ca nelegitim si criminal, apel lansat la 10 martie 2006, semnat de peste 500 de intelectuali, 45 de organizatii nonguvernamentale, doua organizatii sindicale reprezentand peste 1.000.000 de membri. Vicepresedinte al Aliantei Civice, membru al GDS si al Societatii Timisoara.

335. Victor Iliesiu, arhitect, Bucuresti

336. Petru Iliesu, scriitor, presedinte - Fundatia ”Timisoara ’89”

337. Dumitrita Dorina Ilirtie, studenta SNSPA, Bucuresti

338. Virginia Ion, secretar stiintific, Academia Civica

339. Alexandru Ionescu, inginer, San Francisco, USA

340. Ana Maria Ionescu Wollner, inginer, Bucuresti

341. Aristide Ionescu, vicepresedinte Fundatia Culturala Memoria - Arges, fost detinut politic trecut prin experimentul “reeducarii”din Pitesti (“cea mai cumplita barbarie a lumii contemporane” - Al. Soljenitzin)

342. Georgeta Ionescu, invatatoare, Montreal, Canada

343. Iulian Ionescu, constructor, Montreal, Canada

344. Liana Ionescu, doctor in filosofie, cadru didactic universitar, Bucuresti

345. Maria Alexandra Ionescu, studenta Universitatea Timisoara

346. Miltiade Ionescu, medic, fost detinut politic

347. Nicolae Ionescu, laborant, Montreal, Canada

348. Nicolae Ionescu, pensionar, Montreal, Canada

349. Gheorghe Ionita, economist, Timisoara

350. Oliver Ionita, sef departament mentenanta, Bucuresti

351. Sorin Ionita, muzeograf, Bucuresti

352. Silviu Ionita, prof.univ.dr., secretar stiintific, Universitatea din Pitesti

353. Filip-Lucian Iorga, istoric, publicist, Bucuresti

354. Lucia Iorga, doctor in psihologie, Bucuresti

355. Afrodita Iorgulescu, matematician, profesor - Academia de Studii Economice

356. Anastasia Iorgulescu, fosta studenta la Medicina, fost detinut politic - munca silnica pe viata

357. Tiberiu Ioschici, inginer, Timisoara

358. Niculita Iosebica, economist, Bucuresti

359. Gheorghe Ipate, inginer, fost detinut politic

360. Paula Irescu, biolog, Bucuresti

361. Diana Irimia, studenta, Bucuresti

362. Ana-Maria Isofache, masterand - Centrul de Studii Europene, Iasi

363. Valerica Ispas, inginer, Bucuresti

364. Gheorghe Istratescu, arhitect, Bucuresti

365. Gabriel Ivan, Education & Science Projects Manager, British Council, Bucuresti

366. Victor Ivanovici, scriitor, prof.univ., Univ. "Aristotel", Salonic, Grecia

367. Cezar Ivanescu, scriitor

368. Alexandru Jadaneant, avocat, Timisoara

369. Doina Jela, scriitor, jurnalist, secretar - Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania

370. Dan Tudor Jemna, manager, Iasi

371. Ovidiu Jiman, muzician, Timisoara

372. Alexandra Jivan, doctoranda in antropologie, Montreal, Canada

373. Ionel Jude, inginer, Bocsa, Caras-Severin

374. Charles Kercea, tehnician, fost detinut politic

375. Hansgeorg v. Killyen, profesor Max-Planck-Gymnasium, Lahr, Germania

376. Cornel Klein, profesor, Montreal, Canada

377. Victoria Voicu Klein, stenografa, Montreal, Canada

378. K?zmer Kov?cs, arhitect, Sfantu-Gheorghe

379. Victor Baltateanu Kornis, designer, Frankfurt am Main, Germania

380. Eniko Koos, cercetator, Cluj

381. Traian Lalescu, analist economist, Pittsburg, SUA

382. Mihaiu Lancuzov, muzeograf, Bucuresti

383. Cristian Lascu, speolog, redactor sef “National Geographic Romania”

384. Dinu Lazar, fotograf, multiplu laureat international, Bucuresti

385. Simina Lazar-Huser, energetician, Paris, Franta

386. Dumitru-Felician Lazaroiu, prof. dr. ing., Paris, Franta

387. Ana-Maria Lebada, studenta SNSPA, Bucuresti

388. Adrian Leu, software engineer, Cambridge, Marea Britanie

389. Lucian I. Livescu, ing., juranlist, presedinte "American Romanian Sister Cities Council, Youth for a Better World, Atlanta City of Peace Project, SUA

390. Cosmin Lolea, inginer calculatoare, Timisoara

391. George Luca, om de afaceri, Botosani

392. Raymond Luca, Senior Accountant, EPlus Inc., Herndon, Virginia, USA

393. Delia Lucian, studenta, Oradea

394. Anca Lungu, prof.univ., dr., Samford University, Birmingham, Alabama, SUA

395. Claudiu T. Lungu, prof.univ., dr., University of Alabama, Birmingham, SUA

396. Dragos Lumpan, fotograf laureat international, Bucuresti.

397. Mihaela Lungu, economist, Brasov

398. Nicolae Lupan, Asociatia Mondiala “Pro Basarabia si Bucovina”, Bucuresti

399. Adrian Lupas, ing. constructor, M?nchen, Germania

400. Marie-Anne Lupas, profesoara, M?nchen, Germany

401. Ovidiu Lupas , dr., ing., Muenchen, Germania

402. Simona Carmen Lupas, ing. constructor, M?nchen, Germania

403. Coman Lupu, prof. univ. dr., sef de Catedra, Universitatea din Bucuresti

404. Giorgio Lupu, arhitect, vicepresedinte - Nadel Architects Inc., Los Angeles, SUA

405. Traian Lutcan, technician, fost detinut politic

406. Rosana Macali, referent, Timisoara

407. Alexandru Maier, medic, fost detinut politic

408. Florina Malita, studenta, Brasov

409. Constantin Maltezianu, inginer, Neuilly S/Seine, Franta

410. Catalin Mamali, psiholog social, SUA

411. Ion Man, administrator, fost detinut politic

412. Nistor Man, profesor, presedintele Filialei AFDPR-Mures, fost detinut politic

413. Paul Mancas, profesor, fost detinut politic

414. Maria Manda, profesor, Giurgiu

415. Mirella Manda, profesor, Giurgiu

416. Dumitru Manda, profesor, Giurgiu

417. Cornelia Maria Manolescu, profesoara, Bucuresti

418. Apostol Manta, inginer, Bucuresti

419. Ionut Mares, student Universitatea Timisoara

420. Ion Maria, scriitor, prof. de istorie, Colegiul National "Elena Cuza", Craiova

421. Bata Marianov, artist plastic, scriitor, Germania

422. Gabriel Marin, prof.univ., the University of Ottawa, Canada

423. Mihai Marin, fost detinut politic, Bucuresti

424. Viorel Marineasa, scriitor, conf.univ.dr., Universitatea de Vest, Timisoara

425. Aurelia Marinescu, profesoara, Bucuresti

426. Daniela Marinache, studenta SNSPA, Bucuresti

427. Nicolae Marinescu, dr.ing., manager, Bucuresti

428. Anca Liana Marton, ing. chimist, conf.univ.dr., Universitatea Politehnica, Bucuresti

429. Constantin Martian, vicepresedinte - Alianta Civica

430. Claude G. Matasa, consul general al Romaniei, dr.ing.prof.univ. Chicago, SUA

431. Ioan Matis, subinginer,Timisoara

432. Cristian-Adelin Maxim, avocat, Drobeta Turnu-Severin

433. Sorin Marculescu, scriitor, membru GDS

434. Nicolae Margineanu, regizor film, Bucuresti

435. Teodor Maries, presedinte - Asociatia 21 Decembrie 1989

436. Radu Marza, istoric, lector univ. dr., Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj

437. Carmen-Maria Mecu, psiholog, dr.conf.univ., Universitatea Ecologica, Facultatea de Psihologie, Bucuresti

438. Nicolae Mecu, cercetator principal I, istoric literar, prof.univ.dr., Bucuresti

439. Dumitru Medan, inginer constructor, Cluj-Napoca

440. Christiana Medianu, arhitect, Bucuresti

441. Mihai Mereuta, presedinte Liga Habitat, Bucuresti

442. Lavinia Micu, inspector, Timisoara

443. Adriana Micula, pensionar, Sydney, Australia

444. Dan Micula, informatician, Sydney, Australia

445. Rusalim Micula, pensionar, Sydney, Australia

446. Octavian Miclescu, scriitor, Galati

447. Dan Mihalache, medic, Timisoara

448. Felicia Mihalache, medic, Timisoara

449. Florian Mihalcea, presedintele Societatii Timisoara

450. Ilie Mihalcea, jurnalist, Paris, Franta

451. Marieta Mihalcea, Asoc. 16 Decembrie 1989, Timisoara

452. Mihai Mihalcea, coregraf, director, Centrul National al Dansului, Bucuresti

453. Christian Mihaila, informatician, Montreal, Canada

454. Constantin Lulu Mihaila, inginer, Montreal, Canada

455. Emil Mihailescu, arhitect, fost detinut politic

456. Preda Mihailescu, prof. univ., Mathematisches Institut Universitaet Goettingen, Germania

457. Antonia Munteanu, medic, Oradea

458. Senina Mihailescu Mureanu, jurnalist si traducator, Madrid, Spania

459. Mircea Mihaies, scriitor, vicepresedinte al Institutului Cultural Roman

460. Liviu Mihoc, inginer, Hamburg, Germania

461. Cristian Mihu, arhitect, Bucuresti

462. Alice Mija, conferentiar- Universite de Nice, Franta

463. Lucian C. Milea, inginer electronica si telecomunicatii, Bucuresti

464. Damian Milivoi, economist, Timisoara

465. Elena Miller, jurist, Indianapolis, SUA

466. Adrian Mircea, disident anticomunist - membru al Sindicatului Liber al Oamenilor Muncii din Romania (1979), Bucuresti

467. Emilia Mircea, studenta medicina - Universitatea Timisoara

468. Alexandru Mircescu, profesor, Montreal, Canada

469. Georgeta Mircescu, profesor, Montreal, Canada

470. Christian Mititelu, presedintele Aliantei Civice

471. Paul Mitroi, jurist, fost detinut politic

472. Inez Mocanu, energetician, Lyon, Franta

473. Angela Raluca Moise, profesor, Bucuresti

474. Cornel Moldovan, cercetator, Bucuresti

475. Ana Monoran, electronist, Timisoara

476. Oana Monoran, jurnalist, Timisoara

477. Paul Alexandru Monoran, student, Timisoara

478. Petrisor Morar, secretar de stat pentru problemele revolutionarilor, Bucuresti

479. Sergio Morariu, jurnalist, Timisoara

480. Calin Mucichescu, inginer, profesor la Universitatea Politehnica Bucuresti

481. Christina Mucichescu, inginer, Bucuresti

482. Paul A. Mucichescu, student Universitatea Humboldt, Filozofie, Berlin, Germania

483. Carmen Muntean-Cristache, asist.univ.drd., Universitatea Bucuresti.

484. Ioana Munteanu, lector la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Bucuresti

485. Vasile Muntean, electronist, Sibiu

486. Alexandru Munteanu, jurnalist TVR, Bucuresti

487. Dan Munteanu Col?n, prof. dr., Universidad de Las Palmas, Spania

488. Elena Munteanu, pensionara, Montreal, Canada

489. Alin Muresan, cercetator, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania

490. Olga Muresan, geolog, Bucuresti

491. Petru Muresan, geochimist, Bucuresti

492. George Musat, avocat, Bucuresti

493. John Nandris, arheolog, Oxford, Marea Britanie

494. Silvestru Nanu, economist, fost detinut politic

495. Mihai Nasta, profesor, cercetator, Bruxelles, Belgia

496. Geza Nagy, preot, fost detinut politic

497. Maria Neagu, cineast, Bucuresti

498. Mihai Neagu, inginer, fost detinut politic

499. Traian Neamtu, fost detinut politic, presedintele Filialei AFDPR-Cluj

500. Damian Necula, scriitor, Franta

501. Alexandru Nemtanu, student sociologie, Bucuresti

502. Dumitru Nestor, secretar, Fundatia Culturala Memoria - Arges

503. Vasile Nica, inginer, N?rnberg, Germania

504. Cristian Nicoara, inginer, Bucuresti

505. Dan Nicoara, inginer, manager, Toronto, Canada

506. Ion Nicoara, technician, fost detinut politic

507. Lucica Nicoara, ing. electroenergetic, vicepresedinte - Consiliul National al Aliantei Civice, Brasov.

508. Nicolae Ambrozie Nicoara, ing. electronist, presedintele Asociatiei Culturale "Pro Basarabia si Bucovina" filiala Brasov.

509. Ioana Nicolau, profesoara de pian, Ceret, Franta

510. Yann Nicolau, dr. ing., cercetator, Centrul de Studii Nucleare din Grenoble, Franta.

511. Nicola Nikolaus, medic, conferentiar Universitatea D?sseldorf-Germania

512. Mircea Nicosevici, inginer, Timisoara

513. Radu Nicosevici, economist, presedinte Academia de Advocacy, Timisoara

514. Dan Nicolescu, inginer, Quincy, MA, USA

515. Doina Nicolescu, inginer, Quincy, MA, USA

516. Andreea Niculescu, inginer IT, Enschede, Olanda

517. Dan Niculescu, arhitect, expert, Prangins, Elvetia

518. Ecaterina Niculescu, proiectant, fost detinut politic

519. Stefan Niculescu-Maier, consultant dezvoltare software, fost detinut politic, SUA

520. Mircea Nistorescu, arhitect, New York, SUA

521. Constantin Nistorica, economist, fost detinut politic, presedintele Filialei-Bihor

522. Viorica Niscov, cercetator, traducator, Bucuresti

523. Ioana Nitulescu, studenta, Bucuresti

524. Nicolae Noica, inginer, profesor, ex-ministrul Domeniul Public, Bucuresti

525. Dan Novacovici, fost detinut politic, inspector in constructii, SUA

526. Ana Otilia Nutu, economist, Bucuresti

527. Dumitru Nutu, medic, Bucuresti.

528. Dumitru Olteanu, fost detinut politic, membru al Comitetului Director Fundatia Culturala Memoria - Arges

529. ?goston Olti, istoric, expert al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.

530. Andrei Opait, arheolog, Universitatea din Texas, SUA.

531. Leonard Oprea, prozator, eseist, Boston, SUA

532. Adrian Orosanu, traducator, Bucuresti

533. Theodor Orasianu, geolog, Geneva, Elvetia

534. Dan Ottulescu, inginer, fost detinut politic

535. Mihai Pamfilie, artist plastic, Leeuwarden, Olanda

536. Izverina Pan, scriitor, Bucuresti

537. Serban Papacostea, academician, membru al Sectiei de Stiinte Istorice si Arheologie a Academiei Romane

538. Ovidiu Papana, prof.univ., Timisoara

539. Monica Papazu, conf.univ.dr. - literatura comparata si teologie, scriitor, Danemarca

540. Vasile Paraschiv, disident anticomunist. Fost detinut politic. Premiul GDS - 2006.

541. Radu Paraschivescu, scriitor, Bucuresti

542. Manuela Paraschivescu, jurist, Bucuresti

543. Mihnea Paraschivescu, meteorolog, Bucuresti

544. Doina Parusi, inginer, Montreal, Canada

545. Alexandrina Pascan, economist, fost detinut politic

546. Ion Pascan, economist, fost detinut politic

547. Gabriella Pasztor, secretar de stat, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Bucuresti

548. Horia-Roman Patapievici, scriitor, presedintele Institutului Cultural Roman

549. Paula Ecaterina Patea, inginer, Bucuresti

550. Liliana Pavelescu-Mihaila, administratoare, Montreal, Canada

551. Carmen Patrut, consilier pentru afaceri europene, Bucuresti

552. Rodica Paunescu, profesoara, Bihor

553. Aurel Parvu, conf.univ., Institutul de Arhitectura, Universite de Genève, Elvetia

554. Rodica Parvu, inginer, Geneva, Elvetia

555. Marius Pentelescu, jurnalist, Radio Timisoara

556. Jose Luis L?pez Perez, prof. univ.dr., Universitatea din Salamanca, Spania

557. George Petcan, economist, Bucuresti

558. Ovidiu-Flavius Petcu, inginer, Iasi

559. Ioan Peter, actor, dramaturg, Arad

560. Maria Petrascu, ziarist, Brasov

561. Arcadiu Petrescu, medic, Bucuresti

562. Cornelia Petrescu, inginer, scriitor, St Laurent du Pont, Franta

563. Elena Petrescu, economist, Bucuresti

564. Ioan Petrescu, medic, Visp, Elvetia

565. Ioan-Vasile Petrescu, inginer, St Laurent du Pont, Franta

566. Virgil Petrescu, profesor universitar, Bucuresti

567. Maria Petric, prof., Timisoara

568. Nicolae Petric, medic, Timisoara

569. Dusan Petrovici, poet, Dusseldorf, Germania

570. Elisabeta Pichl, economist, Timisoara

571. Ileana Pintilie, conf.univ.dr. - Universitatea de Vest, Timisoara

572. Andrei Pippidi, istoric, Bucuresti

573. Christian Plajer, preot Biserica Neagra Brasov, Decan al Districtului Bisericesc Evanghelic C.A., Brasov

574. Mihai Platon, inginer, Vancouver, Canada

575. Barbu Plosceanu, inginer, Bucuresti

576. Anamaria Pop, scriitoare, traducatoare, Szalkszentmarton, Ungaria

577. Ion Pop, prof.univ., scriitor, Cluj-Napoca

578. Oana Raluca Pop, inginer, Bocsa, Caras-Severin

579. Costel Popa, director cercetare, Bucuresti

580. Dinu Popa, jurnalist, New York, SUA

581. Ilie Popa, decan - Universitatea din Pitesti. Presedinte - Fundatia Culturala Memoria, Arges

582. Neculai Popa, Los Angeles, SUA

583. Silvia Popa, istoric de arta, cercetator, publicist, Germania, Marburg

584. Antonie Popescu, avocat, membru senior al Ligii Studentilor din Universitatea din Bucuresti -1990.

585. Calin Popescu, doctor in medicina, P.E.- President C & C Consultants, Inc., Austin Texas, USA

586. Cristian Popescu, inginer, Bucuresti

587. Dana Nicoleta Popescu, filolog, cercetator stiintific, Timisoara

588. Crisan Popescu, prof. univ.dr. ing., Aachen, Germania

589. Iulian Popescu, medic primar pneumolog, doctor in stiinte medicale

590. Marian Popescu, scriitor, profesor universitar, Bucuresti

591. Matilda Lelia Popescu, profesoara, Bucuresti

592. Mihai Popescu, ing., San Francisco, SUA

593. Mircea Popescu, inginer, Bucuresti

594. Mircea Popescu, cercetator, Bucuresti

595. Raul Popescu, inginer, Timisoara

596. Titu Popescu, scriitor, Munchen, Germania

597. Vasile Popescu-Albina, economist expert, Timisoara

598. Vlad Popescu, student, Universitatea de Vest, Timisoara

599. Filip Popovici, doctor in economie, Bucuresti

600. Radu Portocala, scriitor, jurnalist, Paris

601. Alexandru Porutiu, economist, fost detinut politic

602. Nicolae Prelipceanu, jurnalist, scriitor

603. Ioana Preston, Dr., MD, Assistant Professor, Tufts University, Boston, MA, USA

604. Nicole Preston, jurnalist, Hamden, SUA

605. Serge Preston, inginer, Hamden, USA

606. Petru Prorocu, inginer, Bocsa, Caras-Severin

607. Chantal Proulx, secretara de directie, Montreal, Canada

608. Ana Prvacki, artist vizual, New York, SUA

609. Delia Prvacki, sculptor, Singapore

610. Milenko Prvacki, pictor, decan - Facultatea de Pictura, Universitatea din Singapore

611. Alexandru Nicolae Puricescu, inginer, Bucuresti

612. Johann Raab, cardiolog, Clinica din Landau, Germania

613. Stefan Radoveanu, director comercial, Geneva, Elvetia

614. Ilina Radu, magistrat, Timisoara

615. Irina Ranetti, HR manager, Bucuresti

616. Elena Radulescu, fost detinut politic

617. Constantin Rauta, om de stiinta, Centre of Excellence, College Park, Maryland, SUA, condamnat la moarte de Ceausescu in 1971

618. Alexandra Razvan, avocat, Societatea Timisoara

619. Ileana Razvan, functionar public, Timisoara

620. Victor Rebengiuc, ex-rector - Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale”, Bucuresti. Membru GDS.

621. Sergiu Rizescu, medic, fost detinut politic, presedintele Filialei AFDPR-Arges

622. Valentina Rodinceanu, sociolog, Bucuresti

623. Felicia Roseanu, membru Alianta Civica, Bucuresti

624. Radu Rosetti, inginer, Offenbach am Main, Germania

625. Smaranda Rosetti, inginer, Offenbach am Main, Germania

626. Ioan Rosca, cercetator, autorul web-site-ului www.procesulcomunismului.com, Montreal, Canada

627. Ion Rosca, inginer, Timisoara

628. Radu Rosca, inginer, conf. univ., Iasi

629. Marilena Rotaru, realizator TV, autoarea serialului "Memoria exilului romanesc"

630. Andrei Roth, analist financiar, Microsoft, Mountain View, California, SUA

631. Emanuel Ruja, dr. medic primar , Cambridge, Marea Britanie

632. Romulus Rusan, scriitor, director - Centrul International de Studii asupra Comunismului - Foundatia Academia Civica, membru al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania

633. Angela Rusu, medic veterinar Los Angeles California

634. Nicolae D. Rusu, scriitor, Los Angeles, SUA

635. Carmen Sabau, chimista, cercetator stiintific, Chicago, SUA

636. Mircea Sabau, profesor, Chicago USA

637. Marina Neagu-Sadoveanu, arhitect, Bucuresti

638. Ion Sarion, medic, fost detinut politic

639. Viorel Sasca, dr.ing. cercetator, Institutul de Chimie, Timisoara

640. Valerian Sava, critic si istoric de film

641. Elena Cristina Savu, director de proiecte - DHL Worldwide Express, Bruxelles, Belgia

642. Ioan Savu, informatician, Timisoara

643. Mihaela Savu, studenta, Timisoara

644. Alice Salajan, grafier la Judecatoria Simleu-Silvaniei, jud.Salaj

645. Cesar Sandulescu, inginer Orange County California

646. Polixenia Sandulescu, arhitect Orange County California

647. Vintila Savulescu, arhitect, fost detinut politic

648. Radu Sarbu, fizician, Cluj

649. Grigore Sbarcea, teolog, editor - The Christian Herald, Sydney, Australia

650. Ruxandra Lupas Scheiterer, dr., ing. in cercetare, Muenchen, Germania

651. Corneliu Schneller-Pavelescu, arhitect, Alicante Spania

652. Gabi Schuster-Cararusa‚ redactor Atheneum, Heidelberg, Germania

653. Steliana Iridenta Seciu, profesoara de matematica, Onesti

654. Dorica Seculi, avocat Baroul Timis

655. Cornel Seracin, istoric, Timisoara

656. Ioan Seracin, profesor, Timisoara

657. Florentina Sia, studenta, Bucuresti

658. Valeria Silli, dr.inginer cercetare-dezvoltare

659. Gabriela Sima, profesoara, Zalau

660. Nora Sima, profesoara, Zalau

661. Angela Simion, membru Alianta Civica, Bucuresti

662. Gabriela Simionescu, profesor, Bucuresti

663. Zvezdana Simonovici, studenta Stiinte Politice Univ. Timisoara, Moldova-Noua

664. Karl Singer, profesor, Timisoara

665. Elena Siupiur, dr., scriitor, cercetator - Institutul de studii sud-est europene al Academiei Romane

666. Stefan Sirbu, arhitect, Bucuresti

667. Ioan Sintea, functionar CFR, Timisoara

668. Dorina Sisiiac, inginer, Bucuresti

669. Bogdan P. Skeletti, presedintele Uniunii europeene contra conformismului intelectului, scriitor, Merenberg, Germania

670. Vasile Solomie, functionar, Timisoara

671. Eliot Sorel, profesor, George Washington University, SUA

672. Liviu Sorinca, functionar public, Timisoara

673. Anca Maria Spiridon, doctorand in istorie, Magadalen College, Oxford University, Marea Britanie

674. Monica Spiridon, prof.univ. - Universitatea din Bucuresti, scriitor, presedinte al comitetului de experti pentru literatura al ESF (European Science Foundation)

675. Florin Stan, muzeograf, sef Sectie Istorie - Muzeului Marinei Romane, Constanta

676. Lavinia Stan, director - Centrul de Studii Post-Communiste, St. Francis Xavier University - Nova Scotia; prof. de stiinte politice, Concordia University - Montreal, Canada

677. Dan Stanca, scriitor, Bucuresti

678. Teodor Stanca, inginer, Timisoara

679. Ionel Stanciu, prof., Timisoara

680. Iuliana Stanciu, prof., Timisoara

681. Mihai Stanciu, inginer, Ploiesti

682. Sabina Stanciu, economist, Timisoara

683. Dana Stephan, medic, Ravensburg, Germania

684. Josef Stephan, medic, Ravensburg, Germania

685. Petre Stoica, scriitor, Jimbolia

686. Radu Stoicanescu, consultant senior, expert telecomunicatii, Paris, Franta

687. Liviu Ioan Stoiciu, scriitor, Bucuresti

688. Viorica Stroici, profesoara, Belgia

689. Elisabeth Sturdza, doctor in litere, K?ln, Germania

690. Johannes Sturdza, ing., K?ln, Germania

691. Elena N. Suciu, doctor in chimie, Ridgewood, SUA

692. Johann Szabo, doctor in medicina, Offenbach, Germania

693. Emeric Szeifert, comandor av., Timisoara

694. Kristina Szigethy, specialist turism cultural, Brasov

695. Daniel Sandor, inginer, Timisoara

696. Daniel Sandru, lect.univ.drd., Fac. de Stiinte Politice, Universitatea "Petre Andrei", Iasi

697. Liana Mihaela Serban, prof., Timisoara

698. Marinela Serban, editoare, jurnalista. Deva.

699. Marius Sopterean, conf.univ.dr., sef catedra regie film UNATC

700. Cristache Stefanescu, fost detinut politic, presedintele Filialei AFDPR-Bucuresti

701. Dinu Stefanescu, dr.ing., Landen, Belgia

702. Marietta Stefanescu, prof., Timisoara

703. Gheorghe Mihai Stefanescu, inginer, fost detinut politic

704. Nicolae Stefanescu-Draganesti, presedinte - Liga pentru Apararea Drepturilor Omului, Bucuresti

705. Maria Suhani, profesor, Timisoara

706. Anna Tabacu, studenta, Universitatea din Budapesta, Ungaria

707. Constanta Tabacu, profesor, Bucuresti

708. Adrian Talpas, comerciant, Timisoara

709. Ioan Tapsa, librar, Timisoara

710. Maria Tarcea, profesoara, fost detinut politic

711. Radu Tasca, inginer, Sydney, Australia

712. Alexandru Tanase, profesor, S?dert?lje, Suedia

713. Iustin Tanase, software engineer, presedinte IT Systems International, Romania-SUA

714. Andrei Tanasescu, compozitor, conf. univ. dr., Universitatea Nationala de Muzica

715. Andreea Tanasescu, coreograf, doc.Univ. Paris 8 , Franta

716. Tanase Tavala, dr.inginer chimist, Timisoara

717. Silvia Temeliescu, inginer constructor, Bucuresti

718. Ioana Teodorescu, profesor la Centrul Cultural Farancez din Iasi

719. Malin Teodorescu, inginer, Timisoara

720. Lucian Dan Teodorovici, scriitor, coordonator - Editura Polirom, Iasi

721. Maria Theodoru, profesor, Bucuresti

722. Stefan Theodoru, inginer, Bucuresti

723. Liviu Tholoras, ziarist, Bucuresti

724. Gheorghe Tiber, presedinte, Federatia sindicala “Solidaritatea - Virgil Sahleanu” a metalurgistilor din Romania

725. Clementina Timus, cercetator stiintific principal, Bucuresti

726. Nicolae Tinca, inginer, Timisoara

727. Catalina Tincu, functionar bancar, Popesti-Leordeni, Ilfov

728. Vladimir Tismaneanu, profesor de stiinte politice, Univerity of Maryland - SUA, presedintele Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.

729. Iosif Todosiu, prof., Timisoara

730. Alexandrina Toma, inginer, Pitesti

731. Corneliu Toma, inginer, Bucuresti

732. Eugeniu Toma, fizician, Bucuresti

733. Mihaela Tomescu, inginer, Mioveni, Arges

734. Valentina Tracicar, studenta FSPUB, Bucuresti

735. Dino Tudor, architect, Los Angeles, USA

736. Marius Tudor, director marketing, Silicon Valley, SUA

737. Pavel Tudor, doctor in biologie, Cluj

738. Dorin Tudoran, scriitor, SUA

739. Florin Tudose, prof.univ. dr. psihiatru, Spitalul Universitar de Urgenta, Bucuresti

740. Gheorghe Tupita, inginer electrotehnic, Bucuresti

741. Lucian Turcescu, profesor de teologie - Concordia University, presedinte al Asociatiei Canadiene de Patristica, Montreal, Canada.

742. Maria Titeica, dr., matematician, Munchen, Germania

743. Florin Turcanu, istoric, Universitatea din Bucuresti, membru GDS

744. Ana Ciucan Tutuianu, profesor, Paris, Franta

745. Sanda Maria Ulmeni, actrita, Fresno, California, SUA

746. Doina Urdea, prof., Timisoara

747. Tudorel Urian, critic literar, consilier - Ministerul Culturii si Cultelor

748. Andrei Ursu, inginer exilat in SUA. Fiul disidentului Gheorghe Ursu ucis in arest in anul 1985 de tortionarii comunisti.

749. Timotei Ursu, regizor de film, jurnalist, New York, USA

750. Vasile Ursulet, functionar, Timisoara

751. Dan Uzuneanu, student Istoria, Bucuresti

752. Laura Vaichikauska, student, Atlanta, USA

753. Ilie Valentin, jurnalist TVR, Bucuresti

754. Emil Vancu, presedinte SC Arad, membru fondator Societatea Timisoara

755. Florian Vancu, inginer, Cluj

756. Rodica Vancu, profesor, membru fondator Societatea Timisoara, Arad

757. Andrea Varga, istoric, Budapesta

758. Cristian Vasile, istoric, cercetator stiintific, Institutul de Istorie “Nicolae Iorga”, secretar stiintific al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania.

759. Mihai Vasile, medic, Timisoara

760. Olimpia Vasile, prof., Timisoara

761. Stefan Vasile, prof. (pensionar), Constanta

762. Gabriela Vasilescu, prof., Timisoara

763. Ovidiu Vasilescu, inginer, Timisoara

764. Alin Vargatu, student Universitatea de Vest, Timisoara

765. Ioan Varsandan, inginer, Timisoara

766. Dan Vatca, programator, Timisoara

767. Catalina Velculescu, prof. univ., dr., cercetator stiintific pr. I, Bucuresti

768. Toma Vescan, dr., Universitatea din Bonn, Universitatea din Aachen, Germania

769. Cristina Vidulescu, conf. univ. dr., Universitatea de Medicina Carol Davila, Bucuresti

770. Daniel Vighi, scriitor, conf.univ.dr., Universitatea de Vest, Timisoara

771. Adrian Paul Iginio Vignali, arhitect, presedintele Asociatiei belgo-romane “Aide a la Democratie - Liberte”, Belgia

772. Sanda Stanciu-Vignali, arhitect, Belgia

773. Alexandru Vissarion, inginer, Bucuresti

774. Andreea Vladescu, prof. univ. dr., Universitatea Spiru Haret, Bucuresti

775. Viorel Vlasceanu, inginer, Brasov

776. Ioana Voicu-Arnautoiu, conf. univ. - Universitatea Nationala de Muzica, Bucuresti

777. Constantin Volanschi, chimist, Bucuresti

778. Smaranda Vultur, profesor, Universitatea de Vest - Timisoara, expert al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania

779. Franz Zaicescu, muzician, fotograf , Vandalia, Illinois, USA

780. George Zamfir, student FSAPB, Bucuresti

781. Codin Zamfirescu, medic, Frankfurt am Main

782. Dinu Zamfirescu, jurist, presedintele Institutului National pentru Memoria Exilului Romanesc, Bucuresti

783. Florin Zamfirescu, rector - Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale”, Bucuresti

784. Vichente Zagan, drd.inginer, Bucuresti

785. Tudor Zarioiu, acustician, Timisoara

786. Gheorghe Ionescu-Zicu, membru al Comitetului Director, Fundatia Culturala Memoria - Arges

787. Ioana Zirra, lector univ., dr., Universitatea Bucuresti

788. Serban Radulescu Zoner, istoric, dr., ex-presedintele Aliantei Civice

789. Alexandru Zub, academician, presedintele Sectiei de Stiinte Istorice si Arheologie a Academiei Romane. Premiul GDS (1994). Ordinul national Steaua Romaniei in grad de Mare Ofiter. Membru al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.

Lista semnatarilor ramane deschisa.”