Documente:
Steaua-Dinamo 0-1 (C. Munteanu 6)
(07.04.2007) WMV
Steaua-Dinamo 0-2 (Danciulescu 22)
(07.04.2007) WMV
Steaua-Dinamo 0-3 (Niculescu 33)
(07.04.2007) WMV
Steaua-Dinamo 1-3 (Badea 47)
(07.04.2007) WMV
Steaua-Dinamo 1-4 (Niculescu 50)
(07.04.2007) WMV
Steaua-Dinamo 2-4 (Thereau 90+7)
(07.04.2007) WMV

Seara in care lui Dinamo i-a iesit tot! A deschis scorul printr-o reusita de exceptie a lui Catalin Munteanu (6) si a majorat printr-un alt fost stelist, Ionel Danciulescu, de asemenea printr-o realizare de senzatie (22).

Cele doua goluri au demolat sistemul pregatit de Olaroiu care a recunoscut dupa meci: "nu mai intelegeam nici eu pozitia jucatorilor pe teren..."

Problemele de efectiv ale gazdelor au devenit evidente o data cu trecerea timpului - "sigur, Steaua a avut o problema de omogenitate, dar si cei care au jucat sunt foarte buni..." - Rednic.

Claudiu Niculescu (33) a stabilit un incredibil scor (3-0) la pauza. Steaua a incercat sa reactioneze - a avut doua situatii in finalul primei parti, construite de Elton, apoi a marcat prin Vali Badea in debutul partii secunde (47).

Foto: Bogdan Dinca

Dar toate sperantele gazdelor s-au naruit la gafa lui Radoi (50) - capitanul Stelei i-a oferit lui Niculescu o nesperata sansa de a ramine singur cu portarul (1-4).

Mirel Radoi, capitan Steaua: "In mare parte, eu sunt responsabil pentru acest rezultat... La 1-3, am gafat, i-am dat mingea aceea lui Niculescu... Imi pare rau. Ne-au batut categoric!"

Steaua a mai marcat in minutul 7 (!) al prelungirilor, prin Thereau.

Declaratii

Antrenorul Mircea Rednic s-a ridicat de pe scaun cind a vorbit despre performanta jucatorilor sai: "Asta merita, trebuie sa ma ridic pentru ca au fost admirabili! Chiar trebuie sa le facem statui. Am invins in Ghencea dupa 18 ani... iar eu primesc in sfirsit un cadou frumos de ziua mea. Altadata, luam bataie sau eram dat afara!"

Mircea Rednic va implini luni, 9 aprilie, 45 de ani. In urma cu citiva ani, cind antrena Rapidul, a fost demis de patronul George Copos chiar de ziua sa!

Cosmin Olaroiu, antrenor Steaua: "Am intrat in degringolada, pentru ca am primit doua goluri la primele lor doua situatii. La un moment dat, nici eu nu mai intelegeam ce se intimpla cu echipa. Dar victoria lui Dinamo este indiscutabila..."

Foto: Bogdan Dinca

Nicolae Badea, presedinte Dinamo: "Judecind dupa numarul de ocazii, 4-2 este prea strins. Trebuia sa cistigam mult mai clar. Nu ma surprinde victoria pentru ca in ultima vreme evolutia echipei a fost ascendenta. Chiar daca nu am invins pe Vaslui, spre exemplu, s-a vazut ca avem o frecventa mare a actiunilor de atac".

Cristi Borcea, manager Dinamo: "Ne-au aplaudat suporterii Stelei, ceea ce arata ca am jucat si spectaculos. Asta ma bucura, pe linga faptul ca am cistigat. Despre titlu, oricum nu se punea problema sa il ratam. Si daca am fi pierdut cu Steaua, eram prea in fata!"