In data de 23 aprilie, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) isi va lansa noul site oficial, prin care doreste sa ofere vizitatorilor mai multe informatii, intr-o forma grafica imbunatatita, se arata intr-un comunicat al bursei.

Noul site va ingloba informatiile cuprinse pe actualele site-uri www.bvb.ro, care va fi inlocuit incepand cu 23 aprilie, si www.rasd.ro, care va ramane disponibil pana in data de 7 mai, si va oferi atat date pentru Piata Reglementata administrata de BVB, cat si pentru Piata RASDAQ.

“Pozitionarea Pietei Reglementate si a Pietei Rasdaq pe acelasi site este benefica atat pentru investitori cat si pentru ambele platforme de tranzactionare care isi sporesc in acest fel vizibilitatea”, a declarat Stere Farmache, director deneral al BVB.

Din punct de vedere functional, vor fi introduse facilitati de cautare, filtrare, preluare a datelor in diverse formate pentru ca informatia relevanta sa fie usor accesibila.

Din punct de vedere informational, datele prezentate atat la nivel de instrument financiar (cu sectiune dedicata cuprinzand detalii despre tranzactionare, emitent, date financiare, actionariat), cat si global (indicatori bursieri, raportari de actionari, dividende, evolutii globale, statistici) vor oferi o imagine cuprinzatoare a intregii activitati de tranzactionare derulate prin sistemele BVB.

De asemenea, se vor imbunatati produsele destinate diseminarii de informatii oferite prin site-ul web si vor fi introduse servicii noi de distribuire de date, si anume servicii web pentru preluarea de date intarziate sau online.

Site-ul oficial al BVB, a fost lansat in urma cu sase ani si incepand din data de 1 martie a acestui an a functionat in paralel cu varianta pilot a noului site.