Directia Nationala Anticoruptie a dispus trimiterea in judecata a lui Marian Ionescu, viceprimar al municipiului Suceava, pentru savarsirea infractiunilor de primire de foloase necuvenite, fals in declaratii, abuz in serviciu contra intereselor publice, complicitate la fals material sub semnatura privata si delapidare. In perioada 2000-2004, Marian Ionescu a ocupat functia de primar al Sucevei.

Alaturi de Ionescu au mai fost trimisi in judecata alti 14 fosti angajati ai Primariei municipiului Suceava si angajati ai unor societati comerciale.

Din probele administrate de DNA a rezultat ca, la nivelul Primariei municipiului Suceava, in perioada ianuarie 2002 - iunie 2004, au fost ridicate importante sume de bani cu titlu de avans de la casieria institutiei in baza unor referate false.

Pentru justificarea avansurilor luate in mod ilegal, angajatii institutiei au prezentat facturi cu date nereale emise de mai multe societati comerciale de pe raza municipiului Suceava si facturi emise in numele unor societati comerciale „fantoma”.

Facturile fictive contin fie bunuri care nu au fost deloc livrate catre primarie, fie bunuri in cantitate mai mare decat cea livrata, fie preturi unitare mai mari decat cele reale.

In afara de facturile fictive, cercetarile au aratat ca Primaria Suceava a mai emis facturi de aprovizionare cu materiale, care au fost decontate la valoarea consemnata in facturi, dar materialele au fost insusite in interes personal de angajatii institutiei, fara a intra in gestiunea Serviciului Administrativ.

Potrivit reprezentantilor DNA, prejudiciul total cauzat Primariei Suceava de cei trimisi in judecata este in valoare de 5,63 miliarde de lei vechi.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.