Doua corpuri fac sa explodeze limite si conventii. Iti pun mintea la contributie si te incita sa-ti regindesti propriul corp. Bonus, solo creat si interpretat de Eduard Gabia, si preview de Manuel Pelmus se delimiteaza transant de tot ce inseamna corp frumos ambalat, livrat spectatorului pasiv.

Pentru Bonus, Eduard Gabia a experimentat timp de 3 zile orbirea ca sa-si testeze reactiile fata de aceasta stare-limita. In performance-ul lui, miscarea sunetul si lumina sint un singur corp, incet, incet descompus. Cu o boxa in spate si o lanterna in mina, Gabia fragmenteaza halucinant ritmul miscarilor.

Bijbiie, ’’se lumineaza’’ si ’’se stinge’’, lasa loc unor serpentine de flah-uri in jurul lui, in timp ce pe banda curge obsesiv si sughitat un refren torturant: ’’Happy birthday my little son’’. Gabia se desira si se reface la loc. Repetitia pune corpul convulsiv al lui Gabia intr-o inteligenta pozitie ofensiva.

In preview, Pelmus se intreaba. Intrebarile autoreferentiale te implica pe tine, spectator care ajungi sa-ti chestionezi prezenta.

Esti sau nu esti prezent? De cite ori nu ti s-a intimplat sa te simti invizibil? De cite ori nu ti-ai spus ’’I’m not here’’? Daca te misti fara sa fi vazut, esti? Pelmus te provoaca sa ai acces la corp prin alte simturi, sa nu amortesti in ce stii deja. Te provoaca sa vezi cu mintea, sa vezi cu auzul, sa vezi in cuvinte si in taceri.

Descoperiti singuri cum o face si veti fi, cu siguranta, mult mai atenti la tot ce, de cele mai multe ori, nu e vizibil la prima mina.

Bonus si preview sint diferite ca mijloace si concept. Le apropie totusi o atitudine radicala fata de corp, o punere in frame-ul inrebarilor percutante legate de prezenta si absenta, de frictiunea dintre ele.

Spectacolele fac parte din stagiunea 2007 a Centrul National al Dansului - Bucuresti (CNDB)

Preview, de Manuel Pelmus

O productie: BANDLIEN/PELMUS

Coproductie: Centre National de la Danse (Paris), CDU - Center for Drama Art Zagreb, Centrul National al Dansului - Bucuresti (CNDB), THEOREM - asociatie sprijinita de programul Culture 2000 al UE.

Bonus, solo creat si interpretat de Eduard Gabia

Muzica: Tricky

Productie: Centrul MAD, Fundatia Proiect DCM

Cu sprijinul Fundatiei Concept