Compania americana Dow Jones se afla in negocieri cu trustul media eFinancialNews Holdings, pentru a achizitiona pachetul majoritar de actiuni, intr-o tranzactie estimata la 38,3 miliarde de euro.

Afacerea include publicatiile „Financial News”, site-ul eFinancialNews.com si saptamanalul „Private Equity News”, adresate specialistilor din zona pietei de capital.

De 100 de ori investitia

Potrivit „Financial Times”, Angus MacDonald, presedinte al eFinancialNews, s-a inteles cu reprezentantii Dow Jones la o suma de 100 de ori mai mare decat cea pe care a platit-o cand a achizitionat compania in 1996.

MacDonald, care detine 25% din actiunile eFinancialNews, va continua sa lucreze in cadrul trustului, iar directorul „Financial News”, Tony Gibson, si editorul-sef, Wiliam Wright, isi vor pastra si ei functiile.

Oficialii Dow Jones se asteapta sa „bata palma” pentru eFinancialNews pana la sfarsitul celui de-al doilea trimestru al anului. Conform estimarilor, aproximativ 54% din veniturile eFinancialNews pe 2007 vor veni din activitatile sale nonprint.

„eFinancialNews este o companie media foarte bine organizata, cu branduri, continut, produse si servicii prestigioase. Activitatile sale in presa scrisa, internet, training si organizare de evenimente vor contribui la cresterea si profitabilitatea operatiunilor noastre din media europene.

Mai mult, acum putem sa ne bazam pe surse aditionale de venit pe langa afacerile noastre din media traditionale, cum ar fi digitalul”, a declarat Rich Zannino, presedintele Dow Jones.

integral in EvZ