Atacatorul care a impuscat mortal 32 de persoane si a ranit alte 28 in campusul universitar Virginia Tech, din Statele Unite, se numeste Cho Seung-Hui. Potrivit politiei, citate de televiziunea CNN, tanarul in varsta de 23 de ani este de origine sud-coreeana si era student in cadrul Universitatii Tehnice. Conform politiei, el s-a sinucis.

Seung-Hui locuia intr-un camin din campusul institutiei si avea drept de rezidenta in SUA, unde venise in urma cu 14 ani.

Doua pistoale, de calibru 9 milimetri si respectiv de 22 milimetri, au fost descoperite in cladirea de studii Norris Hall, unde a avut loc cel de-al doilea atac. Testele balistice au confirmat ca in ambele locuri s-au folosit aceleasi arme.

Primul atac a avut loc in West Hambler Johnston Hall, un camin locuit de 895 de studenti, situat in apropiere de un teren de sport. Doua persoane au fost ucise si alte cinci au fost ranite.

Doua ore mai tarziu, alte impuscaturi au avut loc la Norris Hall, o cladire cu destinatii tehnice, acestea soldandu-se cu 30 de morti si 23 de raniti, a anuntat conducerea universitatii.

Cadavrele victimelor si cel al agresorului au fost transportate la Biroul de Medicina Legala din Roanoke, pentru examinare si identificare. Deocamdata, doar sase dintre victime au fost identificate, numele lor fiind date publicitatii.

Potrivit Sky News, Cho Seung-Hui si-ar fi aliniat victimele la perete inainte de a le impusca in stilul unei "executii". Cei 28 de studenti raniti in incident au fost internati in spital, starea lor de sanatate fiind stabila.