Numeroase universitati americane au anuntat ca isi vor intari masurile de siguranta dupa ce psihologi si experti in securitate au avertizat la posturile de televiziune ca exista riscul unor incidente armate in urmatoarele zile, incidente copiate dupa masacrul de luni, in care au murit 32 de oameni.

De altfel, marti, o alta universitate din SUA a cunoscut momente de groaza, cursurile fiind oprite si cladirile evacuate dupa ce un bilet de amenintare a fost descoperit in interiorul unei cladiri din campus.

Sute de studenti aflati in salile de curs ale Universitatii St. Edwards din Texas au fost evacuati pe terenul de fotbal, iar ofiteri din trupele anti-teroriste au impanzit zona. Caini speciali antrenati au fost adusi la fata locului, iar elicoptere ale politiei au survolat campusul unde locuiesc aproximativ 1.100 de studenti.

Administratia universitatii a anuntat ca toate cursurile au fost suspendate. Studentii au fost instintati prin email despre biletul de amenintare, iar pagina de internet a universitatii ii sfatuieste pe cursanti sa urmareasca continuu informatiile postate pe site.

Incidentul de astazi de la Universitatea din Austin a survenit la doar o zi dupa masacrul de la Virgina Tech University, unde un student de origine coreeana, Cho Seung-Hui, a ucis 32 de persoane si a ranit alte 24 in interiorul campusului din Blacksburg, in ceea ce este considerat cel mai sangeros incident intr-o institutie de invatamant din istoria Statelor Unite.

Oficialii de la Virginia Tech au fost criticati pentru faptul ca nu au instiintat imediat studentii in legatura cu primul incident armat, care a avut loc la 7.15 dimineata si in care au fost ucise doua persoane.

Alti 30 de studenti si profesori au fost omorati la mai bine doua ore dupa primul atac, ceea ce a ridicat semne de intrebare despre reactia autoritatilor si felul in care au tratat situatia.

La fel ca si incidentul de marti de la Universitatea St. Edward’s, o amenintare cu bomba la Virginia Tech a fortat vineri inchiderea a trei cladiri din interiorul campusului. De asemenea, la inceputul lunii aprilie, o scrisoare de amenintare a determinat evacuarea unei cladiri, insa oficialii nu au precizat deocamdata daca amenintarile au fost legate de atacul sangeros de luni.