Ultimele noutati anuntate de oficiali in privinta "Programului Operational de Dezvoltare a Resurselor Umane" aduc vesti bune pentru solicitantii de finantare. Astfel, "se negociaza cu reprezentancii Comisiei Europene, ca procentele de cofinancare sa varieze intre 0 si 5-6%, inclusiv pentru companii".

In cazul in care initiativa Autoritatii de Management pentru Programul Operational de Resurse Umane, de a solicita maxim 6% contributie privata din valoarea proiectului, se va concretiza, proiectele de resurse umane vor deveni extrem de atractive pentru intreprinzatori.

Aceasta, si o serie de alte noutati referitoare la Programul de Resurse Umane au fost anuntate in cadrul seminarului „Fondul Social European”, organizat in data de 19 aprilie 2007, la Giurgiu, in colaborare cu Comisia Europeana si Ministerul de Interne.

Consultantii companiei ConsTrain au fost prezenti la dezbateri si au realizat o sinteza a informatiilor prezentate la eveniment. Astfel,

potrivit ConsTrain, alte precizari “de ultima ora” arata ca in luna iunie vor fi lansate licitatiile pentru trei componente ale Programului si depunerea proiectelor se va face electronic, in sistem on-line.

Integral in EurActiv