„Doamne ajuta/ Doamne fereste”, asa incheie ministrul Agriculturii Decebal Traian Remes un document oficial in care cere directorilor sai sa prezinte stadiul in care se afla departamentele pe care le conduc.

Remes cere date despre stadiul in care se afla diverse initiative de acte normative, inclusiv cele aflate "in ciorna in propria curte" si avertizeaza ca "trebuie sa aveti, la orice ora as pica eu acolo, un biblioraft in care, fara sa va intreb nimic sa ma pot descurca spre a intelege daca in sensul acestor demersuri <>".

Cu toate ca din documentul oficial nu se intelege foarte bine ceea ce ministrul solicita subalternilor sai, Remes a explicat pentru HotNews.ro: „Doamne ajuta - sa iesim odata din situatia asta si sa incheiem platile pentru fermieri ca deja suntem in intarziere. Doamne fereste sa nu ajunga fermierii la gatul nostru daca nu ne vom indeplini indatoririle”, a spus ministrul.

„Documentul se referea la faptul ca trebuie sa ne grabim ca banii sa ajunga mai repede la fermieri. Pana acum am reusit sa dam banii pentru 50% din suprafete si pana la jumatatea lunii mai trebuie incheiat. Altfel pierdem banii de la Uniunea Europeana”, a declarat Remes.