Pentru majoritatea proiectelor in intarziere depasirea termenului de excutie este "oficiala", existand acte aditionale pentru prelungirea contractelor. "Nu vreau sa continui practica prelungirii termenelor, vreau sa rezolv situatiile create", a declarat Borbely. Acesta a cerut expertilor din cadrul institutiei sa-i furnizeze, in termen de doua saptamani, propuneri de solutionare.

Intarzierile in Programul Phare nu sunt o noutate. Laszlo Borbely nu a facut decat sa constate situatia si sa confirme faptul ca, dupa mai multi ani, problemele persista. Ramane de vazut daca va reusi ceea ce nu a reusit in ultimii doi ani conducerea fostului Minister al Integrarii Europene.

Oficialii s-au plans in numeroase randuri de companiile care, in calitate de antreprenori, au creat probleme, precum si de consultanta tehnica furnizata pentru unele proiecte.

Anul trecut in luna iulie ex-ministrul Anca Boagiu a declarat ca a avut discutii cu toti actorii implicati in derularea proiectelor cu probleme, iar prelungirea termenelor a fost solutia adoptata pentru a se evita restituirea banilor catre Comisia Europeana.

Vezi comunicatul ministerului din luna iulie 2006