Potrivit lui Cristian David, ministrul Internelor si reformei administrative, referendumul pentru demiterea presedintelui va costa 60 de milioane de lei noi. David a anuntat ca Guvernul a aprobat, miercuri, hotararea Parlamentului prin care este stabilita data de 19 mai pentru organizarea referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Ministrul a mentionat ca vor fi tiparite 18 milioane de buletine de vot plus 10%, conform prevederilor legale. Intrebarea de pe buletinele de vot va fi "Sunteti de acord cu demiterea presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu?", asa cum a decis marti parlamentul.

Guvernul a adoptat miercuri si o ordonanta de urgenta prin care modifica legea referendumului, astfel incat termenele privind desemnarea judecatorilor care vor conduce biroul electoral central si pe cele de circumscriptie, dar si a reprezentantilor partidelor politice sa fie reduse, pentru a se respecta cele 30 de zile necesare pentru organizare.

A fost stabilit de asemenea un plafon maxim de 25.000 de salarii minime pe economie, adica 9,75 milioane de lei noi, cu care o persoana poate contribui la campania electorala, printr-o combinatie intre prevederile pentru alegerea presedintelui si cele din legea referedumului.