"Nu am avut o corespondenta oficiala cu Comisia Europeana pe noua varianta propusa. Cu exceptia recomandarii referitoare la introducerea taxei si pentru masinile second vandute de catre romani pe teritoriul Romaniei, au fost luate in calcul toate recomandarile Comisiei”, a declarat Vosganian joi, cu ocazia unei conferinte de presa.

Solicitarea Comisiei Europene era tocmai acea de a fi eliminat tratamentul discriminatoriu al taxei propuse de Guvern, respectiv aplicarea acesteia, in mod egal, pe toate masinile ce sunt tranzactionate in spatiul Uniunii.

Potrivit Newsin, noua formula de calcul a taxei de inmatriculare va fi depusa in Parlament saptamana viitoare, ca amendament la Ordonanta de Urgenta nr.110/2006 privind modificarea Codului Fiscal, aflata in dezbaterea Camerei Deputatilor.

Purtatorul de cuvant al comisarului european pentru taxare, Lazslo Kovacs, a precizat pentru HotNews.ro ca nu se pot face speculatii asupra noii formule pana cand Guvernul nu va trimite la Bruxelles documentatia necesara.

„Am aflat din presa romana informatii despre noul sistem de taxare insa ne abtinem de la comentarii pana nu vom avea informatii oficiale in acest sens”, a precizat Maria Asimakopoulos, purtatorul de cuvant al comisarului.

Anuntul facut de Guvern survine pe fondul criticilor cosntante ale Comisiei Europene si mai ales pe fondul situatiei politice din tara.

Actiunea de trimitere in judecata a Romaniei a fost initiata de Bruxelles pe data de 21 martie, din acel moment Guvernul avand 2 luni la dispozitie pentru a gasi o solutie. In caz contrar CE va demara urmatorul pas al actiunii de infringement(judecata).