Dupa o serie de declaratii destul de acide la adresa Ministerului Finantelor Publice, Laszlo Borbely, ministrul dezvoltarii, a confirmat ca s-a intalnit cu oficialii din cadrul institutiei pentru a discuta problema celor doua acte normative care incurca beneficiarii sa plateasca TVA-ul pentru proiectele Phare.

Ce s-a obtinut in urma intalnirii? Nimic concret, deocamdata, este concluzia pe care o putem trage in urma declaratiilor celor doi.

“Ori se modifica ordinul MFP in sensul clarificarii problemei cu diferenta de curs valutar, ori, daca totul este in regula, cei din finante trebuie sa le explice si colegilor mei cum se aplica. Probabil, daca e nevoie de modificari ale ordinului, acestea vor aparea in cateva zile”, a spus Laszlo Borbely.

Pe de cealalta parte, Sebastian Vladescu spune ca discutia cu Borbely a fost numai una de principiu si “pana nu vedem exact care sunt documentele si nu le analizam, nu putem afirma nimic concret”.

De problema platii TVA se lovesc toti cei care au un proiect Phare in derulare si au facut sau vor face achizitii, in cadrul acestui proiect, dupa 1 ianuarie 2007. Este vorba despre cateva sute de companii private si autoritati publice.