Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti (BEM), infiintat pentru referendumul privind demiterea presedintelui Basescu va avea sediul la Circul de Stat. Prefectul Capitalei, Mioara Mantale, a explicat pentru NewsIn ca aceasta este solutia pe care a gasit-o primaria si ca in acest sediu vor fi stranse toate buletinele de vot din cele cele 1.200 de sectii de votare din Bucuresti.

Miting PSD la Craiova sub culoarea rosie

T. Basescu: Rezultatul referendumului depinde doar de romani

The Economist: Politica inconsecventa a Romaniei

BEM va fi format din sapte membri: presedintele si sase membri reprezentand principalele partide parlamentare.

Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie i-au ales joi pe cei sapte judecatori din componenta Biroului Electoral Central pentru referendumul privind demiterea presedintelui.

Din Biroul Electoral Central fac parte: Livia Luminita Zglimbea si Dumitru Gheorghe de la Sectia Penala, Constantin Branzan si Alexandrina Ana Savin de la Sectia Comerciala, Maria Carmen Ilie si Gheorghe Voicescu de la Sectia Contencios Administrativ si Filofteia Cismaru de la Sectia Civila.

Ministrul de Interne, Cristian David, anunta in urma cu doua zile ca Guvernul a aprobat hotararea Parlamentului prin care este stabilita data de 19 mai pentru desfasurarea referendumului, precizand ca pentru organizarea acestuia se vor cheltui 60 de milioane RON.