Handbalista Carmen Amariei Lungu a fost retinuta pentru 24 de ore de autoritatile ruse care nu i-au permis intrarea in tara, din cauza pasaportului. Romanca se afla in Rusia alaturi de echipa sa de club, Slagelse, care a disputat duminica prima mansa a finalei Ligii Campionilor impotriva formatiei ruse Lada Togliatti, incheiata la egalitate 29-29.

Carmen Amariei a fost tinuta de autoritatile aeroportului din Samara intr-un hotel de langa aeroport.

In noaptea de duminica spre luni, Amariei s-a alaturat pe aeroport echipei sale de club care a plecat cu un avion charter spre Danemarca. Handbalista romana a fost luata de la hotel de un reprezentant al clubului si escortata pana la aeroport de personal de la politia de frontiera.

"Am ajuns cu bine acasa. Bine ca s-a terminat. Ma simt foarte bine, sunt doar in continuare suparata ca nu am putut juca, dar sper sa-mi iau revansa in retur", a declarat Amariei.

La sosirea in Rusia, sambata seara, Carmen Amariei a fost oprita de autoritatile vamale ale aeroportului din Samara, care au acuzat-o de falsificarea pasaportului.

Amariei a vorbit cu familia ei povestind motivele pentru care a fost retinuta: "Din ce ne-a explicat Carmen, ar fi acuzat-o de falsificare a pasaportului. Pasaportul nu mai avea file, iar la Ambasada Rusiei din Danemarca i-au atasat doua file noi, pe care au pus viza de intrare, dar pe aeroport au retinut-o vamesii", a declarat sora jucatoarei de la Slagelse, Anca Amariei.

Directorul clubului Slagelse, Bjarne Stenbaek, a calificat situatia creata de vamesii de pe aeroportul din Samara drept un episod de "amatori" si scandalos, din partea autoritatilor ruse.

"Mi-au spus ca sunt arestata si au vrut sa ma inchida intr-o camera cu cheie. Am mancat doar biscuiti si doar tarziu, spre ora 03.00, cand au reusit cei din clubul nostru sa ma mute intr-un hotel din apropierea aeroportului, am mancat ceva, cumparat de presedintele clubului", a declarat Carmen Amariei.

"Conditiile au fost groaznice acolo, la Politia de pe aeroport. Cam cum erau in Romania acum 20 de ani. M-au insotit si cand am mers la toaleta, plus ca nu vorbeau engleza. Am incercat sa ma revolt, doar nu sunt prizoniera, sa ma trateze asa, iar pana la urma m-au mutat la acest hotel. Ma simt umilita, dar imi voi lua revansa la meciul retur din finala, din Danemarca", a adaugat romanca.

Ministerul Afacerilor Externe a explicat, duminica, intr-un comunicat, situatia privind pasaportul handbalistei Carmen Amariei Lungu.

MAE a mentionat ca, in urma verificarilor, s-a constatat ca Sectia consulara a Ambasadei Romaniei la Copenhaga a aplicat o alonja (file suplimentare) in pasaportul sportivei, stampilata, dupa ce a avut confirmarea Ambasadei Federatiei Ruse ca pe o asemenea alonja va aplica viza de intrare.