Piesa care a reprezentat Serbia la Eurovision, "Molitva", interpretata de Marija Serifovic, a fost plagiata dupa o melodie mai veche albaneza, noteaza cotidianul britanic "The Sun". Un telespectator acuza Serbia ca "a furat" piesa de la o cantareata de origine albaneza, Soni Malaj.

Aceasta a castigat chiar si un concurs national de muzica intitulat Top Fest, in 2006, cu melodia "Ndarja", sora geamana a "Molivtei".

"Eu stiam piesa albaneza de foarte mult timp. Melodia a castigat un concurs numit Top Fest, care era organizat in Albania. Cum au auzit melodia Serbiei am fost convins ca este plagiat", a spus persoana care a atras atentia asupra asemanarilor. Nu stiu daca au facut-o intentionat, dar asemanarile dintre cele doua melodii sunt evidente", a adaugat acesta.

In acelasi timp, membrii trupei britanice Scooch, reprezentantii Ucrainei si gazda Terry Wogan s-au aratat nemultumiti ca voturile s-au dat dupa considerente politice si nu dupa valoarea muzicala.

Serbia a castigat, sambata noaptea, finala concursului Eurovision 2007 de la Helsinki, concurs in care reprezentantii Romaniei, trupa Todomondo, s-au clasat pe locul 13.