Circa 1.000 de oameni s-au adunat sambata seara, dupa anuntarea rezultatelor la referendum, in Piata Universitatii din Bucuresti, pentru a-l aclama pe Traian Basescu.

Sosit in Piata in uralele multimii, Traian Basescu a declarat ca votul de sambata arata ca partidele antiprezidentiale s-au desprins de popor, iar faptul ca a fost votat consistent chiar si de catre electoratul acestor partide arata ca acestea isi pierd legitimitatea politica. De asemenea, votul reprezinta, in opinia lui Basescu, o sustinere a proiectelor politice cerute cu insistenta de acesta.

  • Imagini din Piata Universitatii


  • "Vreau sa va fac o propunere. Macar o data la trei luni sa ne vedem in Piata Universitatii, in ultima sambata a celei de-a treia luni, la ora 17.00, pentru raportul presedintelui in fata romanilor...", si-a incheiat Traian basescu discursul din Piatza Universitatii.

    Plecat din Piata Universitatii, Traian Basescu s-a dus la World Trade Plaza, la festivalul de publicitate Ad'Or, apoi, la ora 23.00 s-a intors la sediul de campanie al PD, in Modrogan nr. 22, unde se desfasuara numaratoarea paralela de voturi.

    Desfasurarea evenimentelor

  • Traian Basescu este in Piata Universitatii. Inceputul de discurs al presedintelui suspendat este intrerupt de uralele multimii.
  • Basescu spune multimii ca fost votat chiar de electoratul PNL, PSD, UDMR, PRM, enumerand procentele. "Asta demonstreaza ca romanii, indiferent de partid, vor vot uninominal, revizuirea Constitutiei, Legea Lustratiei, un sistem de educatie bun, un sistem medical sanatos, si nu bolnav..."
  • "cele 5 partide antiprezidentiale trebuie sa constate ca s-au desprins de aspiratiile oamenilor...Votul de azi arata ca oamenii vor altceva decat le ofera partidele..."
  • "Romanii nu vor o Romaniei a oligarhilor, asa cum vor partidele..."
  • "Milionul de voturi primit in plus fata de 2004 este o avere..."
  • "In fata ambasadei Romaniei din Roma sunt peste trei mii de oameni carora nu li s-a permis sa voteze..."
  • "Vreau sa va fac o propunere. Macar o data la trei luni sa ne vedem in Piata Universitatii, in ultima sambata a celei de-a treia luni, la ora 17.00, pentru raportul presedintelui in fata romanilor..."
    UPDATE: Plecat din Piata Universitatii, Traian Basescu s-a dus la World Trade Plaza, la festivalul de publicitate Ad'Or.
    UPDATE: La ora 23.00, Traian Basescu s-a intors la sediul de campanie al PD, in Modrogan nr. 22, unde se desfasoara numaratoarea paralela de voturi.