Pentru prima oara, fiica Regelui Mihai a vorbit presei despre povestea sa de dragoste de acum 30 de ani cu viitorul premier britanic.

Principesa Margareta a Romaniei a trait, in tinerete, o frumoasa poveste de dragoste cu Gordon Brown, actualul ministru britanic de finante si viitorul premier al Regatului Unit. Pentru prima oara, Alteta Sa a fost de acord sa vorbeasca despre perioada petrecuta in Scotia, acolo unde l-a cunoscut pe Gordon Brown, intr-un interviu acordat cotidianului britanic „The Telegraph”.

Cele doua personalitati nu au format unul dintre cuplurile proeminente ale epocii, dar au trait o poveste de dragoste ca in basme, scrie cotidianul britanic. Cei doi s-au intalnit in urma cu peste 30 de ani, pe cand Brown era un infocat student socialist, iar Margareta o tanara printesa. S-au indragostit, s-au despartit din cauza principiilor politice si fiecare si-a urmat apoi propriul destin.

Gordon Brown si Principesa Margareta s-au cunoscut in Scotia, pe cand ea era studenta la Universitatea din Edinburgh. Brown, care si-a facut studiile intr-un program accelerat destinat tinerilor deosebit de destepti, a devenit la doar 21 de ani rector al universitatii.

Brown provenea dintr-o familie foarte traditionalista, in timp ce principesa Margareta, stra-stra-stranepoata a Reginei Victoria, era a 81-a in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.

A fost iubirea vietii lui

Relatia printesei romance cu actualul ministru britanic de finante a durat cinci ani, si cei care i-au cunoscut pe atunci erau convinsi ca se vor casatori. Pe parcursul anilor sai de celibat, pana cand a intalnit-o pe Sarah Macaulay, femeia care i-a devenit sotie, Brown a regretat ca nu s-a casatorit cu printesa, potrivit apropiatilor.

„A fost singura mare iubire din viata lui”, a declarat un prieten al ministrului. „Niciodata nu a putut sa se impace cu gandul (despartirii - n.r.)”, a adaugat acesta.

Au ramas in relatii bune

Unele persoane spun ca Brown a inceput la un moment dat sa se simta incomodat de descendenta regala a iubitei sale si a dat frau liber obsesiei sale pentru politica. Apropiati ai printesei spun ca aceasta ar fi declarat odata: „Nu am incetat sa-l iubesc, dar intr-o zi nu mi s-a mai parut a fi corect. Intotdeauna era vorba despre politica, politica, politica”.

In cadrul interviului din „Daily Telegraph”, insa, printesa a negat aceasta declaratie.

Desi s-a crezut ca Brown a preferat Partidul Laburist relatiei lor, persoane apropiate celor doua parti spun ca a fost o despartire amiabila. Printesa a ramas, de altfel, o apropiata prietena a lui Brown si a familiei sale. Dupa absolvirea facultatii, Margareta s-a specializat in sociologie medicala si a lucrat pentru Organizatia pentru Agricultura si Alimentatie din cadrul Natiunilor Unite.

Dupa revenirea in Romania, printesa a infiintat o fundatie care-i poarta numele, in beneficiul copiilor aflati in dificultate. In 1996, printesa s-a casatorit cu actorul Radu Duda. Intre timp, Brown isi pregateste drumul spre resedinta din Downing Street, Londra, unde este gazduit pe timpul mandatului premierul Marii Britanii.

integral in EvZ