Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a plans in guvern ca este supus unor presiuni din partea procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar.

Drept raspuns, premierul Calin Popescu-Tariceanu si-a convocat ministrii la un „mic dejun de lucru” pentru a centraliza cazurile in care - sustin surse ministeriale, citate de Mediafax - procurorii ar fi intervenit in deciziile politice ale guvernului ori ar fi inceput sau pregatit anchete pe criterii politice.

Sedinta ad-hoc s-ar putea finaliza cu un protest oficial al executivului catre Consiliul Superior al Magistraturii.

Afacerea „Steriletul”, o „gaura” de 660.000 de lei

Astfel, in sedinta de saptamana trecuta, Nicolaescu le-a spus ministrilor si premierului Tariceanu ca a fost contactat telefonic de seful DNA, care l-a anuntat ca intentioneaza sa-i trimita o citatie de chemare in judecata pentru abuz in serviciu.

Motivul: nu s-a constituit parte civila intr-un proces, pentru recuperarea unui prejudiciu rezultat in urma unei licitatii pentru achizitionarea de echipamente medicale, organizata in 2002 de ministrul PSD Daniela Bartos.

Nicolaescu a precizat ca „presiunile sefului DNA sunt exercitate in conditiile in care Curtea de Conturi a verificat deja conditiile licitatiei si a redactat un raport in care a aratat ca Ministerul Sanatatii nu a suferit niciun prejudiciu.

In urma cu un an, EVZ dezvaluia ca dosarul privind licitatia organizata pentru achizitionarea de sterilete (dispozitive intrauterine cu rol contraceptiv - n.r.) se afla pe masa DNA de aproape patru ani.

Integral in EvZ