Porsche intentioneaza sa-si imbogateasca gama de vehicule prin introducerea unui SUV care sa fie pozitionat sub actualul model Cayenne. Se pare ca Porsche a inregistrat deja numele viitorului mini-SUV, acesta fiind deja botezat Roxster.

Spre deosebire de actualul Cayenne, Roxster se va remarca prin performante imbunatatite, manevrabilitate si dinamica mai buna. Expertii se asteapta ca micul SUV sa imprumute actualele propulsoare ale modelului Cayenne, cel mai probabil versiunile V6 si V8. Asemeni lui Cayenne, care imparte aceeasi platforma cu Audi Q7, si Roxster va imprumuta platforma mult asteptatului Q5.

In schimbul cedarii dreptului de folosire a aceleiasi platforme, Porsche a declarat ca Audi va primi material tehnologic de la viitoarele modele Cayman si Boxster. Astfel Audi va putea sa-si dezvolte pana la sfarsitul lui 2010 propriul roadster care se va numi cel mai probabil R4.

Mai mult decat atat, Wendelin Wiedeking, presedintele Porsche, a declarat cu ceva timp in urma ca doreste sa gaseasca o utilizare mai larga pentru uzina unde se va construi Porsche Panamera. Cel mai probabil micul SUV va fi produs impreuna cu Panamera.

Automarket