Desi fondul are bani "cat pentru zece InterContinentaluri", George Paunescu spune ca hotelul nu are pret.Un fond de investitii strain reprezentat de banca de investitii BAC Romania este dispus sa ofere 135 milioane de euro pentru achizitia InterContinental, dar proprietarii spun ca hotelul nu este de vanzare.

"Reprezentam un fond de investitii strain, care nu a facut inca nici o achizitie pe piata romaneasca. Ne intereseaza sa cumparam mai multe cladiri reprezentative din Bucuresti, printre care si hotelul InterContinental, pentru achizitia caruia am depus o oferta",

a declarat Matei Paun, managing partener la Balkan Advisory Company (BAC) Romania, care reprezinta in Romania fondul de investitii interesat de achizitia hotelului.

Interes pentru cladiri-unicat

Surse din piata sustin ca suma oferita de fondul de investitii pentru achizitia hotelului este de aproximativ 135 de milioane de euro. Paun nu a confirmat, dar nici nu a infirmat aceasta suma si nici nu a dorit sa dezvaluie numele fondului de investitii, precizand doar ca acesta este interesat exclusiv de "cladirile-unicat" din Bucuresti.

Vorbind de capitalizarea fondului, Paun sustine ca acesta, "in functie de oportunitati, poate dispune de atatia bani incat sa cumpere zece InterContinentaluri". Omul de afaceri George Paunescu, unul dintre actionarii InterContinental, spune ca nici nu stie de aceasta oferta si nici nu-l intereseaza.

"Primim tot timpul oferte de la diverse companii care vor sa cumpere hotelul, dar InterContinental nu este de vanzare. Oricum, oferta de 135 de milioane de euro, despre care spuneti, este foarte mica. In momentul acesta, hotelul nu are pret.

Piata este in crestere si nu a ajuns inca la pretul de referinta. Pe noi ne intereseaza acum investitiile in hotel, nu vanzarea lui".

O parte din hotel, in renovare

Hotelul InterContinental, clasificat la cinci stele, are o capacitate totala de 423 de camere, dar 140 dintre acestea sunt in renovare. Procesul de modernizare a spatiilor interioare a inceput in urma cu doi-trei ani si s-a desfasurat pe etape, pentru a permite mentinerea hotelului in circuitul turistic.

Lucrarile ar putea fi finalizate in circa doi ani, cand InterContinental va avea aproximativ 400 de camere operationale, dupa ce o parte dintre vechile spatii de cazare ar putea fi transformate in birouri.

integral in Romania Libera