Grupul austriac OMV si Gazprom au semnat un memorandum de intelegere privind colaborarea in privinta livrarilor de gaze rusesti catre Europa si pentru dezvoltarea unei unitati de stocare a gazelor in Austria.

Reprezentantii celor doua companii au semnat la Viena un memorandum de intelegere privind cooperarea in domeniul furnizarii de gaze naturale catre Europa si al stocarii gazelor.

Astfel, Gazprom va prelua o participatie la Hub-ul Central European de Gaz, o subsidiara controlata de OMV Gas International, principala companie a OMV in sectorul gazelor naturale.

Hub-ul Central European de Gaz este unul dintre cele mai importante centre de gaze naturale din Europa Centrala, asigurand o platforma internationala de comercializare la Baumgarten si pentru alte zone retelei din Austria.

Hub-ul a produs o cantitate de 7,7 miliarde metri cubi de gaze naturale in 2006 si 1,3 miliarde metri cubi pe luna, in 2007. Reprezentantii OMV si Gazprom au convenit sa nu dezvaluie alte detalii ale acordului.

OMV achizitioneaza gaze naturale de la Gazprom inca din anul 1968, iar volumele de gaze furnizate Austriei in baza acordurilor cu compania rusa se ridica la aproape 150 miliarde metri cubi.

integral in Romania Libera