In viitor, Romania poate castiga o cota de piata importanta in turism, in special datorita beneficiilor aduse de aderarea la Uniunea Europeana, este de parere Michel de Blust, secretarul general al Grupului Asociatiilor Agentiilor de Turism si Touroperatorilor din cadrul UE (ECTAA).

Potrivit Budapest Business Journal, Romania are un potential important atat in ceea ce priveste numarul romanilor care vor sa calatoreasca peste hotare, cat si in ceea ce priveste numarul strainilor care vor sa isi petreaca vacanta in tara noastra.

Faptul ca Romania este membra a Ununii Europene reprezinta o sansa importanta, care o poate transforma intr-o potentiala tinta turistica pentru cei 450 de milioane de cetateni ai Uniunii, a mai spus Blust.

Jan Van Steen, presedintele ECTAA, crede ca Romania poate sa exploateze si alt gen de turism, in afara de cel estival, pentru a atrage un numar cat mai mare de turisti.

In acest an, Sibiul reprezinta o atractie pentru straini si, prin acest fel de turism, Romania poate sa devina un loc atractiv pentru straini, explica presedintele ECTAA.

Potrivit presedintelui Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Dragos Atanasiu, in acest an Romania spera sa atraga un numar record de turisti. Astfel, daca in 2006 aproape 1,6 milioane de turisti au vizitat Romania, reprezentantii ANAT estimeaza ca in acest an 2,4 milioane de turisti vor veni in tara noastra.