Francezii au prezentat primele imagini oficiale ale noii generatii 308. Hatchback-ul pastreaza aceleasi linii de design ale actualului 307 dar vine cu alte motorizari.

Peugeot a anuntat ca 308 va avea si o varianta coupe, pe langa deja obisnuitele coupe-convertible si break. Mai mult decat atat, surse din interiorul companiei au dezvaluit ca este in plan si dezvoltarea unei variante crossover.

Noua generatie a hatchback-ului francez a crescut in lungime cu 4 centimetri, masurand acum 4.25 metri. Inaltimea sa insa este mai mica decat a actualului 307. In ceea ce priveste motorizarile, versiunea de baza a modelului va imprumuta propulsorul de 1.6 litri si 120 de cai putere al noului 207.

Gama de motorizari va mai include si o versiune 1.6 litri turbo de 150 de cai putere dezvoltat in parteneriat cu BMW si o versiune de top, turbodiesel de 2.2 litri si 170 de cai putere.

Cel mai probabil, francezii vor prezenta in premiera modelul in septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt, acesta urmand sa intre in vanzare la sfarsitul acestui an.