Ioan Andone a semnat contractul de antrenor cu CFR Cluj, fiind constient de cerintele conducerii clubului: "Obiectivul e foarte clar, castigarea campionatului". Andone se reintoarce in Romania dupa un an petrecut in Cipru si il inlocuieste pe banca tehnica a ardelenilor pe italianul Cristiano Bergodi.

Fostul tehnician al lui Dinamo, cu care a castigat un titlu de campion al Romaniei si trei cupe ale Romaniei, a semnat cu CFR un contract pentru doi ani, cu drept de prelungire. Andone se reintoarce la Cluj, dupa ce a condus rivala locala, Universitatea, intre 1994 si 1996.

"Revin cu placere la Cluj dupa 13 ani. Sunt constient pentru ce am fost adus aici, obiectivul e foarte clar, castigarea campionatului. Nu exista nicio diferenta din punct de vedere valoric intre CFR Cluj si echipele din Bucuresti. Poate doar tupeul bucurestenilor. Imi doresc sa imi intaresc echipa in aceasta vara. O sa fac schimbarile necesare in echipa pentru a ne indeplini obiectivele."

Ioan Andone

"L-am vrut mai de mult pe Ioan Andone, dar nu s-a putut. Dupa plecarea lui Dorinel Munteanu, primul antrenor pe care l-am contactat a fost Andone, insa el era sub contract cu Omonia Nicosia, astfel ca am amanat totul pentru aceasta vara. Sunt foarte bucuros ca am reusit sa il aducem aici si sa semneze contractul inainte sa il ia o alta echipa."

Iuliu Muresan - presedinte CFR Cluj

De asemenea, clujenii l-au inregimentat si pe atacantul nigerian Ibazito Ogbonna, adus de la Hapoel Tel Aviv. In varsta de 24 de ani, nigerianul a semnat un contract pentru urmatorii cinci ani. Ogbonna a evoluat timp de patru ani la Hapoel, fiind in fiecare sezon golgheterul echipei.

Noul jucator al ardelenilor are deja un gol marcat impotriva unei rivale a clujenilor. In abia incheiatul sezon al Cupei UEFA, Ogbinna a inscris in poarta Rapidului, in partida din faza grupelor, disputata in Israel si incheiata la egalitate, 2-2.

"Am avut mai multe oferte de transfer, dar pana la urma am ales cu inima", a spus atacantul.

Feroviarii s-au despartit de antrenorul italian Cristiano Bergodi, cel care a adus echipa in Cupa UEFA. In clasamentul returului, CFR Cluj a ocupat locul 1, cu 37 de puncte, unul mai mult decat Steaua si 6 peste Dinamo.

"Lui Bergodi i-am facut un act aditional la contractul pe care il avea pentru prelungirea intelegerii inaintea meciului nostru cu Steaua. Dar Bergodi a refuzat pe moment si a spus ca prefera sa discute despre aceasta problema la finalul sezonului. Dar intre timp ne-am razgandit si l-am sunat pe Ioan Andone", a explicat despartirea presedintele Iuliu Muresan.

In aceasta saptamana, CFR Cluj a mai semnat contracte cu portughezul Andre Leao si cu Eugen Trica, fiind in negocieri avansate pentru aducerea lui Gabriel Muresan de la Gloria Bistrita.