Pe data de 23 mai, presedintele AutoItalia, Herbert Stein, declara pentru cotidianul Bussines Standard ca societatea pe care o conduce urmeaza sa deschida primul show-room Ferrari din Romania.

Declaratia sa a fost taxata de Biroul de Presa al companiei Ferrari, care a precizat prin intermediul unui comunicat de presa ca declaratiile lui Stein sunt neadevarate, reprezentantul celebrului producator auto in Romania fiind o cu totul alta companie, in speta Forza Rossa.

In editia din 23 iunie a cotidianului Bussines Standard, Herbert Stein declara ca AutoItalia va fi importatorul direct al marcii Ferrari in Romania urmand ca primul show-room sa fie deschis pana la finele anului 2007. Stein a facut si o serie de estimari ale vanzarilor, precizand ca spera ca grupul pe care il conduce sa comercializeze in jur de cinci unitati pe an.

In urma articolului, departamentul de presa al constructorului italian a precizat ca declaratiile lui Stein sunt neadevarate.

“Ferrari a ales deja societatea care sa ne prezinte. Declaratiile facute de Herbert Stein sunt neadevarate”, se arata intr-un comunicat de presa remis de companie.

Contactat de HotNews.ro, Valeriu Tones, directorul de marketing si Public Relations al AutoItalia, a precizat ca neintelegerea a fost cauzata de o eroare de comunicare, fara a oferi mai multe detalii.

Oficialii Ferrari au precizat ca termenul de deschidere al reprezentantei ramane neschimbat, respectiv finalul anului 2007, iar firma care va colabora cu constructorul italian se numeste Forza Rossa.

Compania Forza Rossa este detinuta de Ion I. Bazac (47.5% din actiuni), Camelia Bazac (5% din actiuni) si de societatea Central Europe Finance Holding SA (CEFIN Holding), inregistrata in Luxemburg.

Camelia Bazac a activat in cadrul comapaniei AutoItalia pana in luna februarie 2005, fiind brand manager pe Maserati in cadrul grupului condus de Stein.

Compania Cefin Holding este dealer-ul IVECO pe Romania, Bulgaria si Ungaria, si un concurent direct al AutoItalia pe segmentul auto-utilitarelor.

Camelia Bazac, unul dintre actionarii companiei, a declarat pentru HotNews.ro ca in prima instanta firma va deschide doar un service Ferrari, localizat pe DN 1, data de inaugurare a unui show-room nefiind cunoscuta.

Referitor la numarul de masini Ferrari care circula pe drumurile Romaniei, Camelia Bazac a precizat ca in urma cu doua saptamani existau 28 inmatriculate in tara si un numar de aproximativ 10-15 care circula cu numere straine.